Kapcsolat

Sorozat

Úgy fest, nem csak Ewan McGregor karaktere lesz az egyetlen erőhasználó a Kenobi sorozatban

blank

blank

A Disney rengeteg Star Wars projektje közül sokan kétségkívül az Obi-Wan Kenobit középpontba állító szériát várják a legjobban, amely számtalan munkálatokat ért hercehurca után végre célegyenesbe látszik fordulni. Ezt igazolja a nemrég bejelentett szereplőgárda is, melyben olyan neveket találunk, mint az Örökkévalókban is feltűnő Kumail Nanjiani, a Trónok harca Homok Elláriáját alakító Indira Varma, vagy a Halálos Iramban franchisehoz újra csatlakozó Sung Kang. És természetesen Ewan McGregor (Transpotting) is visszatér, hiszen nélküle nem lenne ugyanaz a dolog, valamint Hayden Christensen (Hipervándor) is tiszteletét teszi, igaz, azt egyelőre nem tudni, milyen formában. Rebesgették továbbá Liam Neeson visszatérését is, aki a Baljós árnyakban Kenobi mesterét, azaz Qui-Gon Jinn-t személyesítette meg. Könnyen lehet ugyanakkor, hogy nem a legendás [Anakin – Obi-Wan] páros lesz az egyetlen Erő-használó a Kenobi sorozatban, hanem lesz egy másik, azaz jobban mondva harmadik fél is.

A Kenobi már említett szereplői közül a netflixes A vezércselben látott Moses Ingram ugyanis úgy jellemezte az általa játszott karaktert Instagram oldalán, hogy “I play with lightsabers”, magyarul “fénykardokkal játszom”. Hogy mire, egész pontosan kire utalt a színésznő, az természetesen nem derült ki, ám sok rajongó rögtön a Star Wars: A klónok háborújában látott Barriss Offee-t kezdte vizionálják, akinek semmit nem tudni sorsáról.

blank

Mivel élőszereplős formában sosem láthattuk még Barrisst, így nincs is viszonyítási alapunk, de ha elképzelnénk, Ingramhez kétségkívül passzolna a karakter, már ami a küllemét illeti. Ugyanakkor nem csak Barriss az egyetlen lehetőség: korábban már az a fáma is felütötte fejét, hogy a Kenobiban láthatjuk majd először élőszereplős formában megjelenni az Inkvizítorokat, így az továbbra sem elképzelhetetlen, hogy a színésznő valójában ezek egyikeként lesz jelen a cselekményben. Mondjuk Christensen Darth Vaderjének oldalán, aki aztán valamilyen úton-módon ráakad majd a remeteéletet élő jedi nyomára a Tatuin homokdűnéi közt.

Egy esetleges harmadik eshetőség gyanánt ezt csak úgy itt hagynánk még, ha már I play with lightsabers…

Bármi is legyen az igazság, az biztos, hogy még egy kicsit várnunk kell a sorozatra, a Kenobi ugyanis leghamarabb 2022-ben debütálhat a Disney+-on, méghozzá egy hatepizódos miniszéria formájában. Továbbá az is előfordulhat, hogy McGregor karakterével nemcsak saját szériájában fogunk találkozni, de az Andor című, Zsivány Egyes – Egy Star Wars-történet előzményeként funkcionáló tévésorozatban is.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak