Kapcsolat

Gaming

Megvan a soron következő Assassin’s Creed helye és ideje?

Vissza a gyökerekhez.

blank

blank

Immár lassan másfél évtizede, hogy a Ubisoft által fejlesztett Assassin’s Creed elindult hódító útjára, és noha a minőséget nem mindig sikerült azonos szinten tartani (azt viszont elérték, hogy néhány tudós már ennek segítségével tanítja a történelmet), nagy valószínűséggel még jó pár évig velünk marad a sorozat. Aminek legutóbbi, Valhalla alcímű epizódja még jószerével ki sem ment a köztudatból (nem mellesleg április 29-én jön az első, Írországban játszódó DLC, a Wrath of Druids), de máris a következő részen ügyeskednek az illetékesek. Természetesen a terv jó eséllyel már megszületett, csak éppenséggel még nem fedték fel azt a nagyközönség előtt. Emellett persze a nép maga kis spekulációja is megvan, amikből fakadóan előszeretettel gyártják teóriáikat.

Például egy korábbi ilyen feltételezés szerint a helyszín ezúttal újfent Európa lesz, méghozzá a százéves háború korában, azaz a 14-15. században. Nos, a francia YouTuber, j0nathan szerint (aki már korábban is szivárogtatott ki később valósággá vált információkat az Assassin’s Creed Valhalla kapcsán) félig igazak a találgatások, hiszen a videómegosztóra feltöltött videójának reddites összefoglalójából kiderül, hogy a következő epizód helye tényleg az öreg kontinens lesz (egészen pontosan Németország és Franciaország), ideje viszont majd’ 200 évvel korábban, a harmadik keresztes hadjáratra datálható. A pontos időpont valamikor 1191 és 1199 közé tehető, ami azért is kuriózum, mert ez esetben nem sokkal az első Assassin’s Creed eseményei után venni fel a fonalat. Méghozzá egy sokak számára ismerős arcot, I. (Oroszlánszívű) Richárdot állítva a középpontba, aki alaposan kivette a részét a pogányok Szentföldről való (sikertelen) kiűzéséből.

Magáról a történetről viszont j0nathan nem tudott (vagy akart) sok információval szolgálni, de állítólag a főhőst Edmundnak fogják hívni, akivel olyan városokban csatangolhatunk, mint Akkon, Korfu, Dubrovnik, Bécs, Köln és Párizs. Emellett jó eséllyel az első rész főszereplője, Altair Ibn-La’Ahad is visszatérne benne egyfajta mentorként, ami valljuk meg, hatalmas öröm lenne. j0nathan szerint a következő Assassin’s Creed megjelenése 2022-ben várható, és az a Ubisoft Sofia fog bábáskodni felette, aki korábban a Rogue és a Liberation című fejezeteket is szállította. Persze mindezt nem kell készpénznek venni, hiszen hivatalosan még senki sem kommentálta az értesüléseket, de azért érdemes eljátszani a gondolattal, hogy mi lenne, ha…

Az Assassin’s Creed Valhalla 2020 novemberében jelent meg PC-re és konzolokra, míg Altairral először 2007-ben találkozhattunk, szintén ugyanezen platformokon, utoljára pedig az Assassin’s Creed 2 harmadik részében, a Revelationsben tette tiszteletét (azaz irányíthattuk) hús-vér valójában.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak