Kapcsolat

Film

Leonardo DiCaprio remake-et forgat a friss Oscar-díjas Még egy kört mindenkinekből

A feladat valószínűleg még egy olyan tehetség számára is kihívás lesz, mint amilyen DiCaprio.

blank

blank

A vasárnap megtartott Oscar-gálán Mads Mikkelsen (Casino Royale, Hannibal) alkoholista tanáros filmje, a Még egy kört mindenkinek nyerte el a legjobb külföldi film díját (emellett Thomas Vinterberg rendező is jelölve volt a legjobb rendező kategóriában.) Így aztán nem csoda, ha máris felgyorsultak a dán dráma körüli események, és bombaként robbant most a hír, hogy Leonardo DiCaprio (A visszatérő) produkciós cége, az Appian Way nyerte meg a licitálást és szerezte meg a jogot, hogy elkészítse a hollywoodi remake-et. A friss Oscar-díjas Még egy kört mindenkinekből egyébként a tavaly őszi Torontói Filmfesztiválon való bemutatkozása óta sok mindenkinek megfordult a fejében, hogy remake-et forgasson. És nemcsak DiCaprio, de Jake Gyllenhaal és Riva Marker cége, a Nine Stories Productions, valamint Elizabeth Banks és a Universal Pictures is esélyes volt a procedúra véghezviteléhez.

Az új filmben valószínűleg maga Leonardo DiCaprio fogja alakítani Mads Mikkelsen karakterét, azt a tanárt, aki néhány kollégájával úgy dönt, hogy napi pár korttyal sokkal lazább és lendületesebb órákat fognak tudni tartani – de aztán menthetetlenül átcsúsznak az alkoholizmusba. Az, hogy az álomgyári változatban a főszereplőt nem az egyébként angolul kiválóan beszélő, korábban Bond-gonoszt, Star Wars-karaktert és egy seregnyi más emlékezetes figurát életre keltő Mads Mikkelsen fogja alakítani, sokakat meglepett. Erről maga a dán változat író-rendezője, a remake tető alá hozása ügyében tárgyaló Thomas Vinterberg is nyilatkozott a napokban, védelmébe véve DiCaprio cégét. A rendező elmondása szerint nem tudja, hogy Mikkelsen egyáltalán benne lenne-e egy ilyenben, neki mindenesetre az első gondolata az lenne, hogy máshogy csinálná meg a dolgot. Emellett azt is hozzátette, hogy ugyanazt a színészt felkérni egy eltérő értelmezésre, kissé zavaró lehet, de ebben nem ő a kreatív erő, ez azokon az embereken múlik majd, akik meghozzák a döntést.

Vinterberg (aki egyébként a remake executive producere lesz, az eredeti film társírójával, Tobias Lindholmmal, valamint Sisse Graum Jørgensennel és Kasper Dissinggel együtt), arra is kitért, hogy szerinte egyáltalán nem ördögtől való dolog az, amin most felhorgadtak az internetezők, nevezetesen hogy egy Amerikában kedvelt, eredeti hanggal és angol felirattal bemutatott filmből angol nyelvű változat készül amerikai sztárokkal a fedélzetén. Szerinte a dán és az amerikai társadalom és kultúra eltérő, így izgalmas művészeti kihívás lehet egy adott történetet más kulturális közegbe átültetni. Vinterberg egyébként ezt a hollywoodi kulturális pezsgést nagyon élvezte az Oscar-gálán is, mert amíg várta, hogy a Még egy kört mindenkinek frissen átvett Oscar-díjába a backstage-ben belegravírozzák a film címét, életében először találkozott Laura Dernnel (Jurassic Park) hallhatta Harrison Ford (Indiana Jones-filmek) emlékezetes beszédét a legjobb vágó díjának átadása előtt, és lepacsizhatott a szintén dán születésű, Hollywoodban is szép karriert befutó Mikkel E.G. Nielsennel, aki végül elhozta a legjobb vágásért járó díjat A metál csendjéért. Úgy nyilatkozott, az egész olyan volt számára, mintha az országuk megnyert volna egy futballrangadót.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak