Kapcsolat

Sorozat

Ha lehet hinni a híreszteléseknek, Liam Neeson visszatér Qui-Gon Jinn szerepéhez a Kenobi sorozatban

Mert vele van az Erő!

blank

blank

Kétségtelen, hogy a Star Wars rajongók régi álma vált valóra, mikor az előzménytrilógia Obi-Wan Kenobiját alakító Ewan McGregor (Transpotting) maga jelentette be a 2019-es D23 Expón, hogy visszatér szerepéhez, méghozzá egy disney+-os miniszéria erejéig, ami a karakter Tatooineon töltött remeteéletére összpontosít majd. Ugyanakkor a bejelentés mégsem vágott hanyatt senkit, ugyanis évek óta rebesgették, hogy McGregor újra magára ölti a jedi köpönyegét, igaz, a fáma korábban egy Rogue One-hoz és a Solo-hoz hasonló spin-off mozifilmről szólt.

Nem sokkal a bejelentést követve máris megkezdődtek a munkálatok a projekt körül, ám az végül parkolópályára kényszerült, amiért a Lucasfilm a legszebben szólva sem volt megelégedve Hossein Amini (The Snowman) eredeti forgatókönyvével, helyét pedig Joby Harold volt kénytelen átvenni, aki jelenleg egy, a 2018-as Űrdongó univerzumában játszódó Transformers spin-off / reboot szkriptjeiért is felel. Ezt követően, mikor a dolgok már partot érni látszottak, hirtelen éjfekete járványfelhők gyülemlettek össze az ismert világ felett, kondenzációja pedig nemcsak azt a bizonyos partot, de még a messzi-messzi galaxisokat is elmosta. Hogy a Kenobi címet viselő sorozat azóta is a semmiben hánykolódik, mind a Disney / Lucasfilm, mind pedig a mi részünkről bajnak tűnhet, dacára annak, hogy csak később láthatjuk újfent a remete mestert akcióba lendülni, az elmúlt hetekben-hónapokban csordogáló információk alapján viszont úgy fest, a készítőknek volt idejük alaposabban is átgondolni a produktumot, illetve újabb tárgyalásokat folytatni bizonyos színészekkel. A pandémia alatt többek közt A klónok támadásában és A Sith-ek bosszújában Anakin Skywalker-t alakító Hayden Christensen (Hipervándor) is csatlakozott a stábhoz, továbbá Rosario Dawson (Daredevil, Luke Cage) Ahsoka Tanójáról – aki a The Mandalorian The Jedi címő fejezetében mutatkozott be élőszereplős formában –, és az inkvizítorok élőszereplős debütálásáról is pletykák kaptak szárnyra.

blank

Igen ám, ez viszont még messze nem minden, ugyanis a The Small Screen legfrissebb értesülései szerint (McGregoron túl) nemcsak Christensen lesz a show-műsor egyetlen nagy visszatérője, hanem Liam Neeson (Batman: Kezdődik!) is, aki újfent Kenobi mestere, Qui-Gon Jinn bőrébe bújik majd. Hogy a Baljós árnyak egyik főhősét alakító Neeson pontosan milyen minőségben és mértékben lesz jelen a történetben, arról nincsenek információk, ráadásul annak függvényében, hogy maga nem képes erőszellem alakjában megjelenni – legalábbis eddig nem volt képes –, csupán szólni az erőn át, egyelőre tippelgetésekbe sem mernénk bocsátkozni, de a legvalószínűbb természetesen az, hogy megtanult alakot ölteni, és átlátszó alakban teszi majd tiszteletét. Neeson-t egyébként nemrégiben a Collider kapta mikrofonvégre, aminek keretében persze nem maradhatott el a kérdés sem, miszerint belebújna-e újfent Qui-Gon bőrébe, mire a színész határozott igennel felelt. Úgy tűnik, nagyon bejött a dolog…

A Kenobi tévésorozat a tervek szerint 2022-ben fog debütálni a Disney+ műsorán, pontos dátum azonban egyelőre nincs.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak