Kapcsolat

Sorozat

Lucifer S5: idén már biztosan nem láthatjuk az évad második felét

Egy kicsit azért még várnunk kell.

blank

blank

Neil Gaiman The Sandmanje után egészen 2016-ig kellett várni, hogy mindenki kedvenc ördöge, Lucifer Morningstar a kisképernyőkön is elérjen az Angyalok városáig. Az ex-angyal azóta is, immár ötödik éve ott tevékenykedik, éjszaka egy Lux nevű bár tulajaként, nappal pedig az LA-i rendőrség tanácsadójaként. Ez az ötéves pályafutás azonban az eredeti tervek szerint már a negyedik évaddal véget ért volna, de aztán jött a hír, hogy mégis lesz egy minden szálat elvarró ötödik felvonás, amit kétszer nyolc epizódos részletben kapunk meg. Végül a gyártó Netflix valamilyen okból ezúttal is meggondolta magát, és berendelt egy tényleges finálét is a hatodik évad képében. Néhány fan-teoretikus úgy véli, a Lucifert (azaz magát Lucifert) nagyon szeretnék belefűzni a jövőben érkező The Sandman történetébe (dacára, hogy a képregények lapjain annak történetből vált ki a karakter), de mivel mind az Álom ember alakú istenének élőszereplős megjelenése, mind a Lucifer vége messze még, nagyon korai lenne erről beszélni, hiszen csak az utóbbi ötödik szezonjának közepén járunk.

Most pedig, hogy az augusztusban debütált félévad egy jó nagyot csavart az eddigi formulán, amiért epizodikusságát egy egybefüggő történetre cserélte, az eddigieknél is indokoltabbá vált a folytatást övező felfokozott várakozás. Ugyanakkor a nyári premierrel karöltve a készítők még egy körülbelüli dátumot sem tűztek ki a fennmaradt nyolc rész kapcsán, legalábbis hivatalosan nem. A Twitteren több projektben résztvevő is elhintette korábban, hogy a part 2-re leghamarabb decemberben lehet számíthatunk, a What’s on Netflixen felbukkant információk szerint ez azonban már biztosan nem valósulhat meg. Habár pontos premierdátumot most sem kaptunk, az viszont eléggé biztossá vált, hogy a folytatás valamikor 2021. első negyedévében fog befutni, míg a fináléra ugyanazon év végén, legkésőbb 2022. elején kerülhet sor.

Emellett előreláthatólag az epizódcímek is változatlanok maradtak, bár azt azért itt fontos megjegyezni, hogy ezeket márciusban tették közzé, amikor – egy kis túlzással – még csak egy pokoli sugallatként vetődött fel a Lucifer 6. évadának lehetősége.

  • Family Dinner
  • Bloody Celestial Karaoke Jam
  • Resting Devil Face
  • Daniel Espinoza: Naked and Afraid
  • A Little Harmless Stalking
  • Nothing Lasts Forever
  • Is This Really How It’s Going to End?!
  • A Chance At a Happy Ending

A Lucifer 5. évadának hátralévő darabjai tehát 2021. elején érkeznek majd meg, szokás szerint egyben, nyolc darab majd’ egy órás epizód keretében.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak