Kapcsolat

Gaming

Magyar kézből érkezik az Arthur-mondakör legújabb feldolgozása, ezúttal videojáték formájában

Több mint három évvel a Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr első megjelenése után a hazai NeocoreGames újabb produktummal jelentkezik, ami egy taktikai RPG formájában értelmezi újra a briton király legendáját.

blank

blank

A The Incredible Adventures of Van Helsing játékokról elhíresült NeocoreGames legutóbb 2017-ben rukkolt elő produktummal a Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr képében (aminek végleges megjelenésére ugyan csak 2018. nyarán került sor), de mint kiderült, a budapesti csapat nem tétlenkedett az idő óta, leleplezték ugyanis legújabb alkotásukat. Ez a King Arthur: Knight’s Tale címet viseli, ami nem mellesleg hamarosan meg is jelenik, első körben PC-re (Steamre), kicsivel később pedig az újgenerációs konzolokra.

Nem meglepő módon a King Arthur: Knight’s Tale is egy körökre osztott taktikai szerepjáték, és (ahogy azt a címből valószínűleg már kitaláltátok) az Arthur-mondakört gondolja újra, meglehetősen sajátos módon – a Neocorenak egyébként az első fejlesztése is egy arthur királyos program volt.

A feldolgozás egyik érdekessége, hogy a sztori középpontjába ezúttal nem a legendás Arthur Pendragon király, hanem törvénytelen, vérfertőzésből született fia, Sir Mordred kerül. Ez már eleve egy érdekes fordulat, hiszen a legendákban Mordred mindig is a briton király nagy ellenlábasaként tűnt fel. A cselekmény ott veszi fel a fonalat, hogy Mordred valamilyen okból halálos sebet ejt Arthuron, életét venni azonban nem sikerül. Átvéve a stafétát a karakter felett, itt jövünk mi a képbe, hogy eleget tegyünk a feladatnak, melyet a Tó Asszonya szabott ránk, nem mellesleg ebben a kerekasztal lovagjai is segítségünkre lesznek.

Kalandjainkat egy 3D-s térképen visszük végbe, melyet szabadon bebarangolhatunk. De ahogy az lenni szokott, a lényeg ezúttal sem csak a felfedezésről szól. Időnként olyan ellenségek is utunkat állják, mintha csak a Dark Souls gótikus világából szalasztották volna őket. Belőlük összesen hat különböző osztályba tartozót kapunk a játékmenet során, ezen belül ötven különböző nehézségű típust, valamint tíz főellenfelet. Ezekkel a lényekkel egy harcra kifejlesztett “táblán” mérközünk meg (hasonlóképpen, mint a The Bearded Ladies Consulting-féle Mutant Year Zero: Road to Edenben tettük azt), ahol akciópontokból gazdálkodva kell kiötleni négy karakterre szabott lépéseinket. Itt érdemes kiemelni, hogy csapatunk felállását sem árt megfontolni, aminek több oka is van. Az egyik az, hogy öt különböző kasztból válogathatjuk össze őket, akikkel (kaszttól függően) olyan egyedi taktikákat vethetünk be, mint például az álcázás, csapdaállítás stb… – a fejlesztők egyelőre nem voltak túl bőbeszédűek a játékelem kapcsán. A másik, hogy mindannyian egyedileg fejlődnek, ezért nem is lesz célszerű minden küldetést eltérő felállásban bepróbálni. Harmadrészt pedig léteznek kifejezetten taktikai felállások is – például ha csak lovagokból és mágusokból álló csapattal operálunk –, amikért karaktereinket extrás tárgyakkal szerelhetjük fel.

Továbbá a harcokat az teszi igazán izgalmassá, hogy az elszenvedett sérülések nem gyógyulnak be maguktól, sőt bizonyos esetekben még harcon kívüli halálhoz is vezethetnek. Karaktereink életerő pontját csakis a főhadiszállásunkként funkcionáló Camelotban tudjuk regenerálni, ami persze azt is jelenti, hogy gyakorta visszatérünk oda, ráadásul a gyógyítás is több időt vesz igénybe pár kattintásnál.

De szerencsére utunk során több potenciális társsal is összefutunk, akiket meggyőzve pótolhatjuk körökön át lábadozó csapattársainkat. Ugyanakkor ezt árnyalja egy morál rendszer, amely döntéseink nyomán alakul ki. Például ha igazságos vezetőből zsarnokokká válunk, vagy korábbi státuszunk időközben száznyolcvan fokos fordulatot vesz, akkor karaktereink fellázadhatnak ellenünk, de akár hátat is fordíthatnak ügyünknek.

Habár a King Arthur: Knight’s Tale az arthuros alapkoncepció alapján lehet, először lerángott csontnak tűnik, azonban az első információk alapján messze nem hangzik érdektelenül. Akik pedig látják a potenciált benne, azok akár hozzá is járulhatnak a program fejlesztéséhez EZEN A LINKEN. Pontos megjelenési dátum egyelőre nincs, de a NeocoreGames 2021. elejére tervezi a debütálást (39,99 dolláros árcédulával), novemberben pedig egy bétatesztre is sor kerül.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak