Kapcsolat

Gaming

Magyar vonatkozása is van a Resident Evil Village nyakigláb vámpírhölgyének

Magyar szelek fújnak a Capcom háza táján.

blank

blank

Bár a világnak még mindig nem sikerült kilábalnia a tavaly kezdődött, mindent fenekestől felforgató COVID-mizériából, a játékipar szerencsére viszonylag olcsón megúszta, a filmekkel ellentétben pedig 2021-ben is számos impozáns játék érkezik, már a rend helyreállta előtt is. Ezek egyike kétségkívül az 1996-ban elrajtolt Resident Evil széria legújabb, számozottan nyolcadik darabja, a trükkös alcímű Village, aminek megjelenéséig már csak bő negyed évre vagyunk. Az időpont közeledtével pedig nem meglepő, hogy egyre intenzívebben csurran-cseppen némi információ is a Capcomtól: az első fejadagnyit január 21-én kaptuk meg – méghozzá egy PS5 exkluzív demó menetkíséretében –, melynek egyik része, pontosabban szólva szereplője már most óriási sikert aratott a rajongók körében. A szóban forgó karakter nem más, mint Lady Dimitrescu, aki impozáns testmagasságával – körülbelül 3 méter magas – simán elmehetne profi kosárlabdázónak is, már persze ha tud futni magassarkújában. Persze nemcsak a nyakigláb vámpírhölgy miatt övezi várakozás a Village-et, de ígéretes játékmenete révén is, melyet immár a marketing gépezet csörgő, csattogó üzemelése is hathatósan megtámogat hype-pal, promócióval és mindennel, mi jó. Ebbe a gépbe pattant be nemrégiben az amerikai IGN munkatársa is egy interjú erejéig, aminek keretében Lady Dimitrescu születésének hátteréről, illetve a Village rémségeinek megtervezéséről is kérdezte Takano Tomomori művészeti rendezőt.

A szakember elmondása szerint még a program tervezésének korai szakaszában döntötték el, hogy a gótikus-romantikus kastélyok és vámpírok motívumát fogják felhasználni a program megalkotásához, de nem úgy, ahogyan azt az eddigi alkotásokban megszokhattuk. Dimitrescu karakteréhez pedig többek között a 16. században élt híres-hírhedt magyar grófnő, Báthory Erzsébet személyéből is merítettek inspirációt, aki (a vámpírokhoz hasonlóan) szintén nem vetette meg a drága életnedvet, annak érdekében pedig, hogy teste fiatal és üde maradjon, serdülő lányok vérében fürdött. Mellette egy, a japán folklór részét képező magas és kalapos alak, Hashaku-sama, illetve az Addams Familyben Anjelica Huston (John Wick 3: Parabellum) által alakított Morticia Addams vonásai is megfigyelhetőek a figurán. Ugyanakkor a magassága mellett talán a fétisimádata az, amiért olyan nagy népszerűségre tett szert röpke pár hét alatt. Ahogyan arra Emily Gaudette popkultúrával foglalkozó újságíró korábban rávilágított, a vámpírok mindig valami tabudolgot vesznek el a halandóktól – a vért vagy az életerőt –, ami irodalmi szempontból elég erős szexuális töltettel bír. Ezenkívül a férfiak igen magas hányada szereti azt, ha egy nő uralkodik felettük és különféle parancsokat osztogatnak nekik. Mindez megmagyarázná, hogy az utóbbi időben miért készült annyi mém és poén arról, hogy Dimitrescu rálép, üldözi vagy éppen összezúzza az erősebbik nem képviselőit.

Mindez azonban nem jelenti azt, hogy egy sablonos, tömeggyártott vámpírhölggyel kell majd beérnünk, Takano szerint ugyanis a lédi sokkal inkább olyan, mintha az 1920-as évek világából lépett volna ki. Ezért is kapott olyan öltözéket, mely a korszellem divatját hivatott megidézni.

A Resident Evil Village május 7-én érkezik PC-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak