Kapcsolat

Képregény

Magyarországon is megjelenik Harley Quinn eredettörténete

A Fumax jóvoltából még egy kihagyhatatlan darabbal gazdagodik a hazai képregényes felhozalat.

blank

blank

A bűn bohóchercegének leghűségesebb követője és egyben szívszerelme már több mint 25 éve, egész pontosan 1993. óta az egyik megkerülhetetlen alakja a DC képregényeknek (aki egyébként nem papíralapú történetben, hanem a Batman: A rajzfilmsorozatban tűnt fel először). A pszichológusnő, Dr. Harleen Quinzelből lett bolondos antihős eredetsztoriját korábban a Mad Love történetben mesélték el, a karakter NEW 52-es újragondolását követve viszont már csak nagyon nagyvonalakban firtatták a dolgot. A leglényegibb információt a The Hunt for Harley Quinn-ben kaptuk meg, ebben derült ki ugyanis, hogy Quinzel egy vegyszerben való megmártózást követve “változott” Quinné, amely Jokert is Jokerré tette.

Az olvasók nagy többsége talán be is érte ennyivel, nem úgy, mint Stjepan Sejic (Aquaman, Underworld, Sunstone), aki 2019-ben úgy döntött, bővebben is újrameséli Harley Quinn születését, méghozzá a DC Black Label kötetek berkeiben. Sejic egy három füzetre való, Harleen című történetben elevenítette meg az eseményeket: ebben a pszichológusnő úgy véli, rátalált a Gotham Cityt elemésztő őrület gyógymódjára. Elméletét persze igazolnia is kell, ezért úgy dönt, felkeresi az Arkham Elmegyógyintézet legkattantabb lakóit, hogy az ő agyukon keresztül leljen rá a hőn áhított bizonyítékra. Azonban az idő elteltével egyre jobban kezd szimpatizálni velük, különösen a Joker nevezetű alannyal, befolyásának pedig egy ponton túl már nem képes ellenállni.

blank

Az alkotó modern kontextusba helyezve dolgozza fel a mad love-os eredettörténetet, ráadásul mindezt úgy, hogy a legelső koncepció(k)hoz és a NEW-52-es újrázáshoz is hű marad.

Ami pedig még érdekesebbé teszi a dolgot, hogy novemberben a Harleen mind a 208 oldala már anyanyelvünkön is olvasható lesz a Fumax könyv -és képregénykiadó jóvoltából, a tőlük megszokott, keményfedeles kiadásban. A Fumaxnak egyébként nem ez lesz az első Black Label kiadványa, hiszen korábban szintén általuk jelent meg a Batman: Fehér Lovag, ami minden kétséget kizáróan az elmúlt évek egyik legjobb denevéremberes története.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak