Kapcsolat

Gaming

Májusban is igen impozáns lesz a PlayStation Plus felhozatala

Főleg a rombolásé lesz a főszerep.

blank

blank

Ha visszatekintünk az idei évből eddig eltelt négy hónapra, azt mondhatjuk, határozottan jó most PS-tulajnak lenni. A Sony ugyanis mindig nagyon megnyomta a PlayStation Plus kínálatát olyan címekkel, mint a Shadow of the Tomb Raider, a Control: Ultimate Edition, a Final Fantasy VII Remake, vagy legutóbb a Days Gone. A tendencia pedig májusban is folytatódik, az utolsó tavaszi hónap során is igen impozáns játékokat adhatunk hozzá a könyvtárunkhoz.

Battlefield V

A DICE és az Electronic Arts népszerű videójátékának hadszíntere újra a második világháború, de olyan formában, ahogyan még sosem láttuk sem filmekben, sem videojátékokban. Vadonatúj helyszínek és konfliktusok adják a cselekmény vázát, de természetesen megmaradtak a régi kedvencek is, úgymint az egyjátékos kampány és a multiplayer mód. Előbbi a Battlefield 1-hez hasonlóan szintén a War Stories (Háborús történetek) nevet kapta, és több rövid kalandot mutat be a második világháborúból. Olyan új helyszínekre juthatunk el általa, mint például Norvégia, ahol egy ellenálló nő küzdelmét élhetjük át a német hadsereg ellen, de láthatjuk Észak-Franciaország vagy Észak-Afrika eddig fel nem fedezett tájait. Ennél is nagyobb vonzerőt jelenthet a Battlefield V multiplayer, amelyben több kedvelt játékmód is visszatér, de kapunk újakat is! Ilyen például a jelentősen kibővített Grand Operations mód, amely a korábban megismert Operations még grandiózusabb változata. Ebben a módban egymás után több pályán is zajlik a csata, és még intenzívebb az akció, mint korábban. További újdonságot jelent harcosaink teljes körű testreszabhatósága. Katonáinkra számtalan öltözéket, történelmi ruhát, sisakot, de még arcfestéseket is megnyithatunk, ugyanígy pedig fegyvereinket és járműveinket is különböző extrákkal, fejlesztésekkel és festésekkel láthatjuk el. A 4K támogatásról már nem is szólva.

A Battlefield V eredetileg 2018-ban jelent meg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Stranded Deep

Ti mit tennétek, ha egy gumicsónakban hánykolódnátok a tengeren, az egyetlen társaságotok pedig a körülettek úszkáló, prédára leső cápák lennének? Jópár mozgóképes alkotás játszott már el ezzel a gondolattal, és valami hasonló az alapkoncepciója a Beam Team Games videojátékának, a Stranded Deep-nek is. Egy titokzatos repülőgépszerencsétlenség egyetlen túlélőjeként kell helytállnunk a Csendes-óceánon, dacolva a természet erőivel és az említett vadállatokkal. Mindezt a túlélés érdekében, amelyhez elengedhetetlen a környező szigetek felfedezése, eszközök, fegyverek, és persze menedékhely készítése, illetve a vadászat, halászat, gyűjtögetés szentháromságának kötelező betartása. A Stranded Deep amolyan modern Robinson Crusoe-történet, aki kíváncsi rá, nyugodtan csatolja a könyvtárához, egy próbát mindenképpen megér.

A Stranded Deep eredetileg 2015-ben jelent meg PC-re, tavaly áprilisban pedig a PlayStation 4-re és az Xbox One-ra szánt verzió is elérhetővé vált.

Wreckfest: Drive Hard, Die Last

A klasszikus NASCAR-versenyek és a roncsderbik különleges egyvelegeként írható le leginkább a Bugbear Entertainment autós őrülete, amely garantáltan szórakozás lesz a sebesség és a zúzás megszállotjainak. Égjenek a gumik az aszfalton, boruljanak a szabályok és törjön minden, aminek törnie kell! A játékban lehetőségünk van javítani járművünk kinézetén, sőt még egyfajta páncélzattal is elláthatjuk őket, hogy jobban bírják a strapát. Az igazi banzáj azonban a Kihívás módban vár ránk, ahol kombájnok, háromkerekűek, és sok egyéb más eszköz volánja mögé ülhetünk be, amit ráadásul barátainkkal együtt is megtehetünk az online multiplayer módnak köszönhetően. Egyszóval igazi kikapcsolódás egy hosszú, fárasztó nap után, és unaloműzésnek sem utolsó.

A Wreckfest: Drive Hard, Die Last eredetileg 2018-ban jelent meg PC-re, egy évvel később érkezett a PS4-es és az Xbox One-os verzió, míg a PlayStation 5-tulajok május 4-től szerezhetik be.

A trió május 4-től lesz elérhető a PlayStation Plus tagok számára, akik május 31-ig csaphatnak le rájuk egyetlen peták kicsengetése nélkül. De az áprilisi kínálat is elérhető még, egészen jövő keddig.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak