Kapcsolat

Gaming

Már a fogyasztóvédelem is célba vette a CD Projekt Red-et a Cyberpunk 2077 miatt

Van fény az alagút végén?

blank

blank

Nyolc év és több halasztás után a tavalyi év végén végre ténylegesen is megjelent a The Witcher trilógia alkotóinak legújabb “blockbuster-játéka”, a Cyberpunk 2077 (TESZT ITT), ami sokan már láttatlanban is beneveztek volna az évtized játéka díjátadóra – már persze ha létezne ilyen. A bizonyítvány azonban felemásra sikeredett, hiszen hiába a nyolcmilliós előrendelés és a 13 millió eladott példány, mégsem örvendhetnek a CD Projekt RED-nél. A program ugyanis egyszerűen borzalmasan muzsikál a Sony és a Microsoft leköszönő generációs konzoljain és a felső-közép PC-ken egyaránt, sőt kicsit még a next-gen konzolokat is megköhögtette amolyan megfázásszerűen. Ez pedig egészen odáig vezetett, hogy a varsói székhelyű stúdió részvényeinek értéke pillanatok alatt a béka segge alá kerültek, a játékosok pedig tömegesen adták vissza példányaikat. Mindennek tetejébe ráadásul már két ügyvédi iroda is bejelentette, hogy perre megy a stúdió ellen. Zajlik tehát az élet, és amikor a vörösek azt gondolták, ennél rosszabb már nem lehet, jött az újabb csapás: a Cyberpunk 2077 miatt ugyanis már a lengyel fogyasztóvédelem is célba vette őket, és egy átfogó vizsgálat erejéig minden bizonnyal ott is marad.

Ahogyan arról a Dziennik Gazeta Prawna üzleti magazin beszámolt, a lengyel fogyasztóvédelmi hivatal (UOKiK) mindenképpen szeretne magyarázatot találni a játék körül kialakult mizériára, emiatt pedig alaposan górcső alá veszik a lényegi kérdéseket. Elsősorban azt, hogy tulajdonképpen mi is okozta ezt a nagy felfordulást, valamint, hogy a fejlesztők tényleg minden idegszálukkal azon vannak-e, hogy –ígéretükhöz híven – kijavítsák a felmerülő hibákat és kellemetlenségeket. A lapban egy ügyvédi iroda képviselője is nyilatkozott, aki szerint hiába az igyekezet a CD Projekt RED részéről, ez önmagában nem elég ahhoz, hogy mentesüljenek a”tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat” bűnének elkövetése alól.

A varsói fejlesztőknek tehát mindenképpen össze kell kapniuk magukat, hiszen amennyiben a vizsgálat rájuk nézve negatív eredménnyel zárul, a hivatal akár az éves bevételük 10%-ának megfelelő összegre is büntetheti őket. Ez pedig mindenképpen hatalmas érvágás lenne a stúdiónak – nem pusztán anyagi, de erkölcsi szempontból is, hiszen milliói felhasználó rajongásától kellene búcsút inteniük – már, ha nem veszítettek el így is jó néhányat.

A Cyberpunk 2077 december 10-én jelent meg PC-re, Xbox One-ra, PlayStation 4-re, a visszafelé kompatibilitásnak köszönhetően pedig elérhető PlayStation 5-ön és Xbox Series S/X-en is.

blank


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint légy te is a Cyberpunk 2077 – Hungary csoport tagja!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak