Kapcsolat

Másvilág

Színdarab készül a Trónok harca alapján, méghozzá George R.R. Martin közreműködésével

Eközben a The Winds of Winter még mindig nincs kész…

blank

blank

Habár az első ízben az HBO tévésorozatból megismert A tűz és jég dala regényciklus fináléja sikeresen megosztotta a rajongókat, ez nem szegte a WarnerMedia leányvállalatának kedvét, hogy további produktumukat szállítson George R.R. Martin írásai/ötletei nyomán. A legelőrehaladottabb állapotban a Targaryen-ház felemelkedését és bukását bemutató House of the Dragon című széria van, melynek munkálatai hamarosan megkezdődnek, de ezenkívül további három show (a Lord Corlys Velaryont, avagy a Tengeri Kígyót középpontba állító 9 Voyages, a Dorne-t uraló Martell-ház alapítójára, Nymeriára fókuszáló 10 000 Ships, valamint a Bolhavégben, Királyvár nyomornegyedében játszódó projekt) is elkészül(het) a közeljövőben. Ezekben Martin mind közreműködik íróként és producerként is, ám ennek ellenére jut ideje másra is, például, hogy színdarabot írjon a Trónok harca című első kötet által útjára indult A tűz és jég dala regényciklusa alapján, mellyel a kisképernyő után a színházakat is meghódíthatja.

És ahogy azt a The Hollywood Reporter megírta, a darab Simon Painter és Tim Lawson producerek (akik a The Illusionist című nagysikerű show mögött is állnak) közreműködésével jön létre, Martin pedig a minél jobb összhatás érdekében együtt dolgozik Duncan MacMillan (1984) díjnyertes színműíróval, és az elismert rendezővel, Dominic Cooke-kal (A Futár) is. A csapat célja, hogy alkotásukat a New York-i Broadwayen, a londoni West Enden, valamint Ausztrália színházaiban is bemutassák, amire legkorábban – ha minden a tervek szerint alakul – 2023-ban lehet számítani.

blank

Ugyan manapság egyre kevesebben járnak színházba, az egyelőre cím nélküli színdarabnak mégis van egy olyan része, amely közönségcsalogató lehet: Martin ugyanis a hírek szerint az HBO-s sorozat jónéhány kedvelt karakterét beleírja a történetbe, mint például Ned és Lyanna Stark, Jaime  Lannister, Robert Baratheon, Rhaegar Targaryen, Oberyn Martell és Ser Barristan Selmy. Maga a cselekmény pedig 16 évvel a Trónok harca eseményeit megelőző, a 10 napon át tartó harrenhali Nagy Lovagi Tornát dolgozza fel, amely Westeros történelmének egyik fordulópontja volt.

Ez mind szép és jó, ugyanakkor megint szinte a nullára csökkent annak az esélye, hogy Martin idén befejezze A tűz és jég dala ciklus hatodik, The Winds of Winter című kötetét. Ami azt jelenti, hogy nagy valószínűséggel tíz évvel a Sárkányok tánca megjelenése után sem fogjuk megtudni, hogyan folytatódnak hőseink kalandjai és megpróbáltatásai Martin elképzelései szerint.

Ha tetszett a cikk, további hírekért és érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak