Kapcsolat

Gaming

Már Androidon is játszható a Civilization VI, ráadásul ingyen

blank

blank

A PUBG, a Dead by Daylight és a Final Fantasy több darabja után egy újabb sikerlistás cím költözött át a konzolokról és személyi számítógépekről a kisképernyőkre, méghozzá a Sid Meier nevével fémjelzett, körökre osztott stratégiai játék, a Civilization VI.

Immáron négy éve annak, hogy megjelent a Civilization sorozat legutóbbi, számozottan hatodik darabja. A játékot kezdetben csak a PC-sek nyüstölhették, de a debütálást követve szép lassan érkeztek a különböző átiratok is egyéb platformokra, köztük PlayStation 4-re, Xbox One-ra és iOS eszközökre. Mindenki nagy meglepetésére a játéknak még a hordozható változatban kizárólag az Apple készülékeire (na meg persze Nintendo Switchre) kiadott verziója is nagyot ment, a kisképernyős változat azonban három évig csak az almás eszköztulajdonosok kiváltsága volt. Újonnan viszont ez megváltozott, ugyanis a Firaxis Games alkotása a tegnapi nap folyamán immár Android alapú platformon is elérhetővé vált.

Ha pedig ez nem volna elég, az androidos tabletek és mobiltelefonok birtokosai teljesen ingyen és bérmetve építhetik fel saját civilizációikat, legalábbis a hatvanadik körig, mivel utána csak 20 dollár fejében lehet folytatni a játszmát. Akit azonban kellőn beszippant a játék, és úgy dönt, kicsengeti a ~6 000 forintos árat a folytatásért, az a Rise and Fall és a Gathering Storm kiegészítőt is beszerezheti az alapjáték mellé. Arról viszont nincs hír, hogy ehhez a verzióhoz is befut-e majd a legújabb szezonbérlet, a New Frontiers Pass, amely nyolc további civilizációval, kilenc történelmi személlyel, valamint hat új játékmóddal bővíti az amúgy sem szegényes repertoárt.

Aki esetleg nem hallott volna még a Civilization VI-ról, nagyon leegyszerűsítve annyi a lényege, hogy a játékosok adott nemzeteket irányítva, szájízük szerint építhetik ki saját birodalmukat, menet közben a legegyedibb taktikákat bevetve. A program egyik különlegessége ugyanakkor az is, hogy minden frakciónak megvan a maga erőssége és gyengesége, illetve mindenegyik mögött egy ikonikus vezető áll (például Nagy Sándor, Dzsingisz mongol nagykán, Kleopátra), akik mindenféle bónuszokat bocsájtanak a számukra releváns populációk rendelkezésére, hogy mihamarabb túllicitálhassuk a konkurenciát.

blank

Ami pedig az androidos portot illeti, a játék sebességét 30 képkocka per másodpercre korlátozták, ami által stabilabb fps-t kapunk az újabb eszközökön. Ugyanakkor a régebbi típusú készülékeken való futtatással kapcsolatban több negatív kritika is érte a játék applikációt, de remélhetőleg az átiratért felelős csapat mihamarabb orvosolja majd a sokaknál jelentkező problémákat.

A Sid Meier’s Civilization VI-ot eredetileg Firaxis Games fejlesztette és a 2K Games adta ki, a telefonos portot pedig az Aspyr Media hozta tető alá, ami természetesen a Google Play áruházból szerezhető be.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak