Kapcsolat

Film

Már el is kelt Hófehérke szerepe a Disney élőszereplős feldolgozásához

Egy ígéretes fiatal lányé az ébenfekete hajú hercegnő szerepe, akinek a hangja sem utolsó.

blank

blank

Nagyon úgy tűnik, hogy a klasszikus, musical-be oltott Disney-rajzfilmeknek bealkonyodott, hiszen a 2009-es A hercegnő és a béka óta a stúdió egyetlen hasonszőrű alkotást sem készített, helyette az animációs formulához nyúltak ilyen-olyan formában. Igen ám, csakhogy ez még nem jelenti azt, hogy teljesen elengedték volna a dolgot, hiszen a mögöttünk hagyott években nem egy klasszis rajzfilmjüket dolgozták fel élőszereplős-animációs formában, úgymint a A dzsungel könyvét, A szépség és a szörnyeteget, az Aladdint vagy éppenséggel a Mulant. A sornak pedig még koránt sincs vége, hiszen már gőzerővel zajlik a soron következő mű, A kis hableány forgatása is, és elvileg a jövő évben az első egész estés Disney-rajzfilm, a Hófehérke és a hét törpe munkálatai is megkezdődnek. Ez ugyan még egy kicsit messze van, ám a Deadline beszámolója szerint a hamvából feltámadó hercegnő szerepe már el is kelt, méghozzá igencsak testhezálló kezekbe.

A portál értesülései szerint az új hús-vér Hófehérke (mert azért volt pár a Disney-mese 1937-es bemutatója óta) a mindössze 20 esztendős Rachel Zegler lesz, akinek tehetségéhez nem férhet kétség, hiszen megkapta a női főszerepet Steven Spielberg (Jurassic Park) West Side Storyjában, aminek december 10-én lesz a bemutatója. Musicalről lévén szó, a fiatal színésznőnek az énekléssel bizonyára nem lesz gondja, ezt támasztja alá az élőszereplős Hófehérke rendezője, Marc Webb (A csodálatos Pókember) is, aki úgy nyilatkozott, “Zegler ereje, intelligenciája és optimizmusa szerves részét képezik annak, hogy újra felfedezzük ennek a klasszikus Disney-mesének az örömét”. Persze nem arról van szó, hogy a szerepet direkt rá írták volna, ugyanúgy részt kellett vennie a meghallgatáson, de mivel a West Side Story apropóján (ahol 30 000 jelentkező közül választották ki Maria szerepére) már volt tapasztalata, a legjobbját tudta hozni, ami ezek szerint bőven elég volt ahhoz, hogy ő személyesíthesse meg a hercegnőt. De azt sem mondhatjuk, hogy a Disney leendő üdvöskéje zöldfülű lenne, hiszen középiskolai évei alatt számos zenés előadásban fellépett, ahol megcsillogtathatta ének-és tánctudását is, ami Spielberg után tehát Webbnek is elnyerte a tetszését. De a lányka több vasat is tart a tűzben, hiszen a manapság eléggé divatos képregényfilmek világában is kirándulást tett, ő lesz ugyanis a főszereplő, Billy Batson osztálytársa és szerelme, Atlas a 2023-ban érkező Shazam! Fury of the Gods-ban.

blank
Rachel Zegler a West Side Storyban

Természetesen mint azt fentebb említettük, az élőszereplős Hófehérke munkálatai a tervek szerint csak 2022-ben kezdődnek, így egy jó darabig még várnunk kell rá. De minden bizonnyal meg fogja érni, hiszen a hírek szerint a Mulanhoz hasonlóan nem az idén 84 éves rajzfilm teljesen újragondolt változatát fogjuk megkapni, hanem annak egyfajta kiegészítését. Ez főleg a dalokra vonatkozik, a Disney a mese “soundtrackjének” bővítésével az Oscar-és Tony-díjas Benj PasekJustin Paul párost (Kaliforniai álom, A legnagyobb showman, Dear Evan Hansen) bízta meg, tehát e tekintetben is adott a garancia a minőségre. Aki pedig meg akar győződni arról, hogy Rachel Zegler a tökéletes választás Hófehérke szerepére, az december 10-én nézze meg a West Side Story új feldolgozását, amelyben a színésznő Ansel Elgort (Nyomd, bébi, nyomd), és az eredeti, 1961-es musicalben is szereplő Rita Moreno oldalán lesz látható.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak