Kapcsolat

Gaming

Már elérhető Nintendo Switchen az ingyenesen játszható legújabb Pokémon-játék

A célom az, hogy jó legyek hű társa(i)m oldalán.

blank

blank

Pár éve szinte az egész világ Pokémon GO lázban égett, a játékosok a legkülönbözőbb helyeken vadásztak a digitális zsebszörnyekre (ennek pedig biza nem egyszer baleset lett a vége). Ám ahogyan az lenni szokott, a lelkesedés ez esetben is alábbhagyott, a nagysikerű franchise-t ez azonban nem akadályozta meg abban, hogy tovább bővítse videojátékos univerzumát. A múlt hét folyamán került kiadásra a legújabb játék, a multiplayer Pokémon: Unite, mely már elérhető Nintendo Switchen, és ami abszolút megkoronázza a hírt az az, hogy ingyenesen játszható.

Amint az a Collider beszámolójából kiderül, a Pokémon: Unite a korábbi részektől eltérő megközelítésben készült, amelynek első szemmel látható bizonyítéka, hogy a fejlesztők vadiúj környezetbe helyezték a játék cselekményét, a játékosok pedig (mint edzők) 5-5 fős csapatokban mérkőzhetnek meg egymással. Fontos leszögezni, hogy noha a fő cél a minél több pont megszerzése adott időn belül, a csapatmunka legalább akkora kulcsszerepet játszik, mivel csak így van esélyük legyőzni a pokémonokat, fejleszteni partnerük “állatkáját”, valamint megakadályozni az ellenséges kvintettet a pontszerzésben – alapvetően tehát a Pokémon: Unite képében egyfajta League of LegendsSMITE-kombinációt üdvözölhetünk.

Érdemes szót ejteni még a MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) műfajába tartozó játék pokémonjairól, akiknek kiválasztása erősen befolyásolja azt, melyik csapatba kerülnek a játékosok. A lényeket a fejlesztők a különböző harctípusok szerint kategorizálták: vannak Támadók, “Gyorshajtók”, “Sokoldalúak”, Védők és Segítők is. Ezek alapján kell eldöntenie a játékosoknak, milyen pokémont választanak, és azzal hogyan tudják támogatni csapatukat a siker elérésében. Vegyük például a tán legismertebbet, Pikachut, aki Támadóként szerepel, ezért az állóképessége viszonylag alacsony, és könnyen lehet őt hatástalanítani. Ugyanakkor elektromos, villámszerű támadásai tökéletes fegyverként használhatóak az ellen legyőzésének érdekében.

A Pokémon: Unite tehát már elérhető és ingyenesen játszható Nintendo Switchen, de valamikor szeptemberben érkezik a mobiltelefonos verzió is, ami szintén jó hír, mivel mindkét platform támogatja a cross-playt, azaz barátainkkal akármikor leülhetünk játszani, függetlenül attól, melyik eszköz lapul a zsebünkben. Arról egyelőre nincs hír, hogy az októberben piacra kerülő Switch OLED (mellyel kapcsolatban a Nintendo a minap magyarázkodni kényszerült) is megkapja-e programot, de ha tippelnünk kellene, a válasz valószínűleg igen…

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak