Kapcsolat

Képregény

Már előrendelhető a Neil Gaiman-féle Smaragdzöld tanulmány képregényadaptációja

blank

blank

A Fumax könyv -és képregénykiadó augusztus elején jelentette be, hogy a Könyvhéten végre magyarul is megvásárolható lesz Neil Gaiman egyik novelláján alapuló képregény, a Smaragdzöld tanulmány. Külön rossz hír, hogy a programot azóta sajnos lefújták a megint elharapózni látszó járványhelyzet miatt, öröm az ürömben viszont, hogy a képregény megjelenését ez nem befolyásolja. Sőt, már elő is rendelhető a kiadó webshopjából!

Az eredetileg 2003-ban a Shadows Over Baker Street című antológiában (magyarul a 2006-ban a Törékeny holmik című novellagyűjteményben) megjelent történetből Rafael Scavone (Hidden Society), Rafael Albuquerque (American Vampire) és a többszörös Eisner-díjas Dave Stewart (Alfie, 80 nap alatt a Föld körül) hozta össze a képregényadaptációt, amely a Dark Horse Comics égisze alatt jelenhetett meg még 2018-ban.

Magyarországon azonban erre csak két évvel később, 2020-ban kerül sor, méghozzá a Fumax jóvoltából: a kiadás a megszokott keménytáblás minőségben fog megjelenni szeptember 27-én 3 995 forintos árcédulával, ám aki most előrendeli, az kedvezményes áron, 3 000 forint fejében juthat hozzá a történethez a kiadó webshopjában.

blank

Ha pedig valaki esetleg nem ismerné az alkotást, a – képregény borítója mellett – már a hivatalos fülszöveg is olvasható az oldalon:

„A természetfeletti bűnügyi történet Sherlock Holmes világát vegyíti össze a lovecrafti Cthulhu-mítosszal. Egy rémséges gyilkosság történik, amelyet korának legbriliánsabb detektívje és hű társa igyekszik felderíteni. A bonyolult és szövevényes ügy Whitechapel nyomornegyedétől egészen a Viktória királynő palotájáig vezeti a Baker Street-i nyomozókat, akik fokozatosan döbbennek rá, hogy a válaszok talán nem is Londonban, hanem a kozmikus rettenet világában várnak rájuk.”

Érdekesség, hogy nem csak a Smaragdzöld tanulmány az egyetlen, ami felbukkant a kiadó felületén, elérhetővé vált többek közt a Transmetropolian gyűjtemény első kötete klasszikus (9 000 forint) és limitált (15 000 forint), forgatókönyvvel kiegészített kiadásban, valamint A Legendás Batman 43.: A Robin-hajsza és a Nagy Marvel Képregénygyűjtemény 72. – 73. kötetei is.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, nehogy lemaradj, és ne feledkezz meg szeptemberi nyereményjátékunkról sem, aminek keretein belül most két Marvel+ képregényt, egy steames Hellblade Senua’s Sacrifice kulcsot, fődíjként pedig egy 28 cm-es Baby Yoda plüss figurát van lehetőség elvinni tőlünk!!!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak