Kapcsolat

Irodalom

Már előrendelhető az egyik legújabb Alien-regény

Érdemes kivetni rá a hálót.

blank

blank

Elhinni is nehéz, de immáron 42 év telt el azóta, hogy a mozik bemutatták Ridley Scott (Gladiátor) korszakalkotó sci-fi horrorját, az Alient (magyarul A nyolcadik utas: a Halál). A siker könnyen jött, ami nem csoda, hiszen egy mára kultikus alkotásról beszélünk, melyet további folytaások is követtek, valamint a savas vérű xenomorphok az idő alatt a filmvászonról átköltözött a könyvek és a képregények lapjaira is (utóbbiból épp március végén jelent meg az első, már a Marvel égisze készült füzet), ahol eddigi pályafutása szintén diadalmenetnek tekinthető. Az egyik legújabb regény a 2019-ben, Tim Waggoner tollából megjelent Alien: Prototípus, amely most végre-valahára magyar nyelven is megjelenik, a kiadásért felelős Szukits internetes könyváruháznál pedig már az előrendelés lehetőségét is megnyitotta az esetleges vásárlók előtt.

A lehetőségről a webes bolt számolt be nemrégiben egy Facebook-poszt keretében, ahol leírják, hogy kissé bizonytalanok abban, hogy megéri-e folytatni az Alien (és mellette persze a Predator) kötetek és füzetek kiadását, mivel a számok azt mutatják, hogy az utóbbi időben kicsit alábbhagyott a lelkesedés a xenomorph és a yautja kalandjai iránt. Kis probléma, hogy a Prototípus statisztikái sem azt jelzik, hogy javulna a helyzet, bár az előjegyzési számok messze meghaladják az előrendelési fül adatait. De ez még nem elég, így a kiadó arra kéri a rajongókat, hogy minél többen rendeljék elő a könyvet, illetve szavazzanak arról, hogy mely kötetet látnák szívesen a jövőben a könyvespolcukon.

blank

Az Alien: Prototípus várhatóan július 31-én jelenik meg magyarul, de mozgóképes fronton is zajlanak az események: zöld utat kapott ugyanis Noah Hawley (Légió) Alien-sorozata, valamint készül az ötödik Predator-film is, melynek már a szinopszisát is ismerjük.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak