Kapcsolat

Film

Már forog az Aquaman második része, amit James Wan egy izgalmas fotóval tudatott a nagyvilággal

Már most nem annyira elveszett az a királyság.

blank

blank

A 2018-ban bemutatott Aquaman kétségtelenül a hányattatott sorsú DCEU jobban sikerült darabjai között van számontartva, nem volt kérdés tehát, hogy (ellentétben Az acélemberrel és Az Igazság Ligájával) a gyártó Warner Bros. zöld utat ad-e a folytatásnak. Ez meg is történt, a Collider beszámolója szerint pedig már forog is a film második része, amit a rendező, James Wan (Fűrész, Démonok között) egy izgalmas fotóval tudatott a nagyvilággal.

A direktor által az Instagramon megosztott fényképen (ugyanitt árulta el egyébként nemrég azt is, hogy Arthur Curry második kalandjának címe Aquaman and the Lost Kingdom lesz), semmi különös nincs első látásra, kivéve a Necrus szót, ami egyfajta homályos utalás a képregényekre. Ha még emlékszünk, az első rész eseményeiből kiderült, hogy az Atlantiszi Birodalom bukása után a Hét Királyság emelkedett fel annak romjaiból. Ezek közül párral a film során meg is ismerkedhetünk, sőt, arra is fény derül, hogy közülük az egyiknek teljesen nyoma veszett, és azóta az Elveszett Királyságként hivatkoznak rá (vélhetően erre utal a szekvencia címe is). James Wan bejegyzéséből pedig arra következtethetünk, hogy ezt a birodalmat Necrus városa ihlette, amely Atlantisz egyfajta kifordított tükörképeként jelent meg a képregényekben 1966-ban. A város ura a gonosz és kegyetlen zsarnok, Mongo volt, aki hatalmas hadsereggel rendelkezett, és az atlantisziakkal ellentétben megvetette a felszínen élőket és elutasította a békés egymás mellett élés lehetőségét.

Igen ám, de ami ennél is érdekesebb, hogy Necrusnak (avagy a Fekete Városnak), nincs szilárdan megállapított pozíciója az óceánban, mivel időről időre annak más-más pontján bukkan fel, hála egy idegen faj által megalkotott műholdnak. Ez pedig tökéletes táptalaj az Elveszett Királyság legendájához, könnyen lehet tehát, hogy ez és Necrus ugyanazt a helyet takarja. A másik kapocs a szárazföldön élők utálata lehet, mely Mongon kívül az Aquaman első részében látott Orm király (Patrick Wilson) lelkében is ott lakozik, aki nyilván rosszul viselte a vereséget, ezért lehet, hogy egyesíti erejét a zsarnokkal és Necrussal, hogy újfent megpróbálja kiirtani a felszíniek írmagját is.

blank
Mongo a DC Comics képregényeiben.

Egyelőre még semmi sem biztos a második Aquaman-film kapcsán, csak az, hogy a címszereplő Jason Momoán (Trónok harca) és a már említett Wilsonon kívül visszatér a Merát alakító Amber Heard (Zombieland), az Arthur apját, Tom Curryt játszó Temuera Morrison (Star Wars: A klónok támadása), valamint Manta megformálója, Yahya Abdul-Mateen II (A szolgálólány meséje) is. Új szereplőként pedig Pilou Asbaeket (Páncélba zárt szellem) láthatjuk, akiről egyelőre nem tudni, kinek a bőrébe fog bújni, de ha James Wan tényleg amiatt írta rá a csapóra a Necrus nevet, amiért gondoljuk, elképzelhető, hogy a dán színész a velejéig romlott Mongo bőrébe fog bújni. 2022. december 16-án, az Aquaman and the Lost Kingdom premierjének napján kiderül.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak