Kapcsolat

Gaming

Már készül a legendás Resident Evil 4 remakeje, a fejlesztés azonban nem a legzökkenőmentesebben zajlik

Oda, vissza….

blank

blank

A Capcom a 2019 elején megjelent Resident Evil 2 Remake-kel nemcsak azt bizonyította be, hogy a játékosok a mai napig éhezik a nagybetűs nosztalgia-érzetet, de azt is, hogy amennyiben a klasszisokat nem “még egy bőrt” módon tálalják fel, hanem teljesen újrasütve, akkor azok a mai napig képesek helytállni történetük, valamint játékmenetük révén. Ezen törekvés(ek)ben meglátva a lehetőségeket a Square Enix is beszállt a buliba a hetedik Final Fantasy remakejével, ami szintén jól szerepelt, majd megint a Capcom következett Jill Valentine és Carlos Oliveira Raccoon City-ben tett közös látogatásával a Resident Evil 3 Remake képében. Bár ennek szintje már nem ütötte meg a rajongók által elvártakat – no nem feltétlenül a játékmenet minősége miatt, hanem kurtára sikerült története révén, amit a co-opra kihegyezett Resistance már nem bírt kompenzálni –, a játék összességében bőven hozta azt, amit a Resident Evil 2 Remake képvisel, csak éppen semmi újjal nem kecsegtetett, illetve a kampány nagyjából egy tartalmasabb DLC-nek felelt meg – valahol érthető hát a felháborodás, főleg annak tükrében, hogy a harmadik Resident Evil-t is teljes áron kínálták.

Na persze az utóbbi “baklövést” látva többen hangot adtak nemtetszésüknek, mégis bizalmat szavaztak a Capomnak, és máris a Resident Evil Code: Veronica, illetve a Resident Evil 4 Remake-jét kezdték “követelni” tőlük. Az elmúlt egy évben már mindkettő szóba került, mint lehetséges következő Resident Evil Remake, a dolgok jelenlegi állása szerint azonban olybá tűnik, hogy a japán fejlesztő -és kiadó cég az utóbbi mellett adta le voksát, műhelyükben pedig már nagyban hegesztik Leon S. Kenedy a spanyol El Pueblóban játszódó kalandjait. A Resident Evil 4 Remake kapcsán korábban több egymástól eltérő forrás is azt állította, hogy a PlatinumGames egykori vezetőjének, Minami Tatsuyának “újdonsült” oszakai stúdiója, az M-Two gondozza már egészen 2018-tól, a Video Games Chronicle legújabb értesülései szerint ez viszont megváltozott. A portál azt állítja, hogy a Capcom Division 1 átvette a stafétát Tatsuya csapatától, méghozzá a Resident Evil 3 Remake-et ért kritikák okán – aminek elkészültéért többek közt az M-Two (is) felelt.

A VGC megkereste a Capcomot az ügy kapcsán, a stúdió azonban nem hajlandó megerősíteni vagy cáfolni az állítást. Ha tippelgetésekbe bocsátkoznánk, a legvalószínűbbnek azt tartjuk, hogy nem voltak megelégedve az M-Two eddigi munkájával, ugyanakkor az sem kizárható, hogy mindennek a hátterében az áll, hogy egy teljesen más projektre állították át őket (vagy valami máson is dolgoztak eddig, a projekt pedig ezért haladt olyan lassan), a Resident Evil 4 Remake pedig már nem fért bele az időbe, legalábbis nem mostanság.

A Resident Evil 4 legelső megjelenése 2005-ben volt Nintendo GameCube konzolra, később pedig PlayStation 2-re, Xbox 360-ra, PlayStation 3-ra, PC-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switchre, sőt még Androidra is befutott, a játék (valószínűleg PC-s és újgenerációs) remakeje pedig leghamarabb 2023-ban várható. A legközelebb megjelenő Resident Evil játék, a trükkös alcímű Village 2021. május 7-én fog debütálni PC és újgenerációs konzolok mellett PlayStation 4-en és Xbox One-on is.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak