Kapcsolat

Sorozat

Már nem A Bridgerton család a legnézettebb tévésorozat

blank

blank

Azzal tán nem mondunk túlzottan nagy dőreséget, hogy a Marvel valamibe nagyon beletrafált a WandaVisionnel[, na meg persze az egész MCU-val]. A képregényes cég első élőszereplős tévésorozata az év elején, egészen pontosan január 15-én mutatkozott be a Disney+-on, a mögöttünk hagyott bő egy hónap során pedig nem telt el úgy péntek, hogy a széria ne uralta volna a közösségi médiás beszélgetéseket, ami nem csoda, tekintettel arra, hogy minden epizód tartogatott valami meglepetést, avagy fordulatot. És talán pont ez a kiszámíthatatlanság az, ami igazán népszerűvé tette a WandaVisiont, olyannyira, hogy még az egeres streaming platform egyik legnagyobb konkurensének, a Netflix hasonló népszerűségnek örvendő sorozatát, a vajákverő A Bridgerton családot is sikerült maga mögé utasítania nézettség tekintetében. Mindezt ráadásul úgy, hogy a Disney+ még nem is érhető el globális szinten.

Ami már csak azért is nagy szó, mivel A Bridgerton család (amelynek könyvváltozata hamarosan újra a magyar könyvesboltokba kerül) a Netflix történetének legnézettebb sorozata lett, köszönhetően annak, hogy a bemutatása utáni négy hétben 82 millió háztartásban néztek meg belőle legalább két percet. A György-korabeli londoni arisztokrácia intrikáktól sem mentes világát bemutató széria tehát gyorsan a streamelős óriás egyik nagy slágerévé vált, de – mint az egy friss jelentésből kiderül – a WandaVisionnek valahogy sikerült még nagyobb figyelmet keltenie. A Variety Intelligence ugyanis nemrég közzétette a TVision elemző szolgáltató cég adatait, amelyek minden műsor számára úgynevezett indexelt közönségadattal szolgálnak. Ez a szám tükrözi a nézői benyomásokat, megmutatva az adott film vagy sorozat népszerűségét. Értelemszerűen minél nagyobb a szám, annál népszerűbb a cím. A januárra vonatkozó számok pedig azt mutatják, hogy a csúcson bizony a Marvel Studios új üdvöskéje foglal helyet.

A WandaVision 8127-es értékelést kapott, ami azt jelenti, hogy közel 8.3 milliószor többen nézték meg, mint akármelyik másik produkciót, beleértve A Bridgerton családot is, mely” mindössze” ”6808 pontot kapott, nem mellesleg a Disney máshogyan méri a nézőszámokat, mint a Netflix: azaz nem elég 2 percet megnézni műsorukból. De ami még ennél is imponálóbb, hogy Bridgertonéknak ehhez nyolc epizódra volt szükségük, amit ráadásul egyben adtak ki karácsonykor, így januárban a teljes évad a felhasználók rendelkezésére állt. Ezzel szemben a WandaVision – mint azt a bevezetőben említettük – csupán az adott hónap közepén debütált, epizódjai pedig heti rendszerességgel érkeznek, ami azt jelenti, hogy mindössze négy rész ment le januárban (duplaepizóddal debütált). De úgy tűnik, ez is épp elég volt a Netflix jelenlegi állócsillagának két vállra fektetéséhez, és mivel a sorozatnak még nincs vége, erős a gyanúnk, hogy a februárra vonatkozó adatokat tekintve is simán ott lesz az első helyen.

A WandaVision következő, nyolcadik része ma debütált a Disney+on, jövő héten pedig már is az évad (vagy a sorozat) fináléja érkezik majd, amiben eldől, hol köt ki végül Wanda Maximoff, Vízió, Agatha Harkness, no meg a S.W.O.R.D közös kálváriája.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak