Kapcsolat

Sorozat

Már nem sokáig hallgatnak a bárányok: előzetesen a Clarice

Még a csiricsáré stílus is jobb a semminél, ez tény.

blank

blank

Szokatlan dolog történt az 1992-es Oscar-gálán: díjesővel jutalmaztak egy horrort. Igen, Thomas Harris Hannibal tetralógiájának harmadik darabjáról, A Bárányok hallgatnakról van szó, amely egycsapásra sztárt csinált Anthony Hopkinsból (Zorro álarca) és Jodie Fosterből (Pánikszoba). A filmről az eltelt közel harminc év alatt számtalan bőrt lehúztak: volt folytatása, előzménye, Lecter fiatalkoráról szóló alkotás, valamint egy három évadot megélt Hannibal sorozat is. Utóbbinak már hat éve vége lett, azóta pedig a bárányok újból hallgatásba burkolóztak. Ám nemsokára újra hallathatják hangjukat, méghozzá ismét a kisképernyőn, ugyanis a CBS újonnan a Foster által alakított Clarice Starling karakterében látta meg a lehetőséget egy eddig el nem mondott történet elmesélésére. Ehhez pedig a tavaly decemberben kiadott rövidke kedvcsináló után a csatorna most kiadta a produkció hivatalos, teljes előzetesét.

A történet egy évvel A Bárányok hallgatnak eseményei után játszódik, de a hivatalos szinopszis szerint inkább az FBI-ügynök saját életére fókuszál, mintsem az eredeti filmben szereplő sorozatgyilkos történetét folytatja (nem is tehetné, ugyanis a CBS nem birtokolja az eredeti film jogait). Mindezt a trailerben látott képsorok is alátámasztják, melyekben a nyomozót rá akarják venni, hogy térjen vissza munkájához, mivel a Buffalo Bill-ügy felgöngyölítése miatt országos ismertségre tett szert. Ám Clarice-t még mindig kísértik múltjának démonai, akikkel kénytelen szembenézni, miután egy fiatal nőt holtan találnak Appalachiaban, ahonnan történetesen ő is származik.

A sorozat főhősét most nem Jodie Foster, hanem Rebecca Breeds (Hazug csajok társasága) alakítja, de mellette felbukkan még Michael Cudlitz (The Walking Dead, Az elit alakulat) és Kal Penn (Dr. House, A kijelölt túlélő) is. A producer Alex Kurtzman (Az Álmosvölgy legendája), aki legutóbb a Star Trek: Discoveryt szállította a CBS-nek. A tíz részes első évad bemutatója február 11-én lesz a csatornán, folytatásról egyelőre nincs információ.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak