Kapcsolat

Gaming

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales – videón a szélsebes betöltési sebesség

Ez igen!

blank

blank

A fejlesztők egy ideje ecsetelgetik, hogy az újgeneráció beköszöntével – egyebek mellett – a töltési idő is a múlt martalékává válik, ami a sok-sok éven át bámult töltöképernyők után már-már egy kisebb csodaként említhető. A jövő gamereinek viszont már természetes lesz, ha kedvük támad játszani, kevesebb mint tíz másodpercre lesz szükség egy játszma megkezdéséhez. Legalábbis ezt demonstrálja most egy kiszivárgott felvétel, melyen az látszik, hogy az itthon magyar felirattal érkező Spider-Man: Miles Morales-nek körülbelül hét másodpercbe telik eljutni a home screentől a főmenüig, majd további kettőbe a tényleges játékba kerülésig.

Mindez annak köszönhető, hogy a konzolgyártók mind a PS5-öt, mind a Series X-et egy, akár 5,5 GB/s hozzáférési sebességet is elérni képes SSD-vel vértezték fel. Mark Cerny, az újgenerációs PS egyik tervezője az év elején tartott hardverbemutató során elmondta, hogy a tartós állapotú meghajtó – ami állítólag 2 GB adatot tölt be negyed másodperc alatt – nemcsak a játékosok, de a fejlesztők életébe is hatalmas változást fog hozni, mivel sokkal részletesebb környezetet tudnak megtervezni anélkül, hogy figyelniük kéne a memória okozta problémákra.

A Marvel’s Spider-Man: Miles Morales a PlayStation 5-tel karöltve debütál november 19-én, de ezzel párhuzamosan még a leköszönő generációs masinára is megjelenik.Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak