Kapcsolat

Sorozat

Még egy nagyszabású sorozattól vagyunk kénytelenek elbúcsúzni jövőre

Sok más produkció mellett a Shelby család történetének végére is pont kerül.

blank

blank

A brit BBC-n immár nyolc éve, hogy először találkozhattak a nézők a Birmingham bandája (eredeti címén Peaky Blinders) című, történelmi-bűnügyi-drámasorozattal, ami a hírhedt Shelby bűnözőcsalád történetét dolgozza fel az első világháború befejeződésével kezdődően. A széria – melynek alkotója Steven Knight (Szövetségesek) – a bemutatása után nem sokkal már-már kultikus státuszba emelkedett, köszönhetően a remek cselekménynek és a színészeknek. A sorozat eddig elkészült öt évadában ugyanis olyan nevek fordultak meg, mint a főszereplő Thomas ”Tommy ”Shelbyt alakító Cillian Murphy (Batman: Kezdődik!), Tom Hardy (Venom), Sam Neill (Jurassic Park), Anya Taylor-Joy (A vezércsel) vagy éppen Adrien Brody (A zongorista), a hatodik évada után azonban már nem lesz tovább, legalábbis abban az értelemben nem, mint azt tervezték, a show ugyanis búcsúzni kényszerül a képernyőkről.

A hír derült égből villámcsapásként ért mindenkit, hiszen Knight eddig lépten-nyomon azt hangoztatta, hogy hét szezonosra tervezi a produkciót, amiből mindegyik el is fog készülni. Ám most bejelentették, hogy itt a vége, a következő felvonás – amit éppen most kezdtek el forgatni szigorú biztonsági intézkedések mellett – egyben a finálé is lesz. A döntésben állítólag nagy szerepe volt annak, hogy a jelenleg is tomboló pandémia idején sokkal nehezebb és költségesebb a munka, ami által nem tudnák mindkét évadot összehozni a rendelkezésükre álló büdzséből. Sovány vigasz lehet, hogy Knight állítása szerint méltó lezárást kap a történet, és a tét minden eddiginél nagyobb lesz. A premierről egyelőre nincs információ, de optimista becslések szerint a Birmingham bandája 5. szezonja 2022 első felében kerül majd képernyőre.

Az alkotónak azonban volt egy ennél is jobb híre, ugyanis a sorozat végeztével érkezik majd egy mozifilm, melyben aztán tényleg minden szálat elvarrnak. Knight a Deadline-nak adott nyilatkozatában beszélt tervéről, amiben többek közt azt is elárulta, hogy már az elejétől kezdve azt tervezte, hogy a nagy egész majd egy Peaky filmmel fog véget érni, és bár a szezonok száma egy kicsit kurtább lesz, a dolgok jelenlegi állása szerint továbbra sincs akadálya terve megvalósításának.

A Birmingham bandája kis hazánkban is elérhető, méghozzá a Netflix kínálatában.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak