Kapcsolat

Sorozat

Még meg sem jelent a Hawkeye tévésorozat, de a Disney máris egy spin-offon törheti a fejét

Végét sem látni már az MCU határának.

blank

blank

Olybá tűnik, hogy a Disney tényleg komolyan gondolja azon tervét, hogy pár éven belül a mozik után a streaminges piacból is kihasít magának egy szeletet. Ehhez pedig keresve sem találhatott volna jobb partnert a Marvelnél, hiszen a képregényes vállalat kelléktára szó szerint kiapadhatatlan. És mivel még csak találgatni sem tudunk arról, hogy mikor ülhetünk be újfent a vetítőtermekbe, a két ”országos cimbora” úgy döntött, ideje hosszútávú terveiket szövögetni a Disney palota falai közt néhány felettük robbanó tűzijáték-durrogtatás közepette, a januárban debütált WandaVision elképesztő sikerét látva pedig nem meglepő, hogy a kisképernyős projektek mellett adta le voksát. Legalábbis erről tanúskodik Variety legfrissebb jelentése, ami szerint a Disney és a Marvel a még meg sem jelent Hawkeye vadhajtásának létrejöttén munkálkodik.

A rendelkezésre álló információk szerint a szóban forgó széria Echot, a Marvel siket amerikai őslakos szuperhősét fogja a középpontba állítani, akit a Hawkeyeban Alaqua Cox fog megszemélyesíteni. A választás annyiban mindenképpen érdekes, hogy a karaktert eddig soha nem láthattuk még mozgóképes formában, de a Disneynél nyilván bíznak a sikeres debütálásban, ezért gondolhatták úgy, hogy megadják neki az esélyt egy saját sorozatra is. Amelynek forgatókönyvét Emily és Etan Cohen írja, akik – Kevin Feige mellett –produceri feladatokat is ellátnak majd. Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy mindezek nem hivatalos információk, mivel az értesüléseket sem a Marvels Studios, sem pedig Cohenék nem cáfolták, vagy erősítették meg.

blank

Aki pedig nem lenne képben, Echóról – polgári nevén Maya Lopezről – röviden annyit érdemes tudni, hogy harc közben képes tökéletesen lemásolni ellenfele(i) mozgását és technikáját, ami már-már legyőzhetetlenséget kölcsönöz számára. Az arcát pedig egy fehér kézlenyomat díszíti, ami könnyen felismerhetővé teszi őt a képregényekben, ahol olyan hősökkel volt már dolga, mint a Bosszúállók, Daredevil, vagy Holdlovag – ez utóbbi szintén kap egy saját sorozatot a jövőben. De ő volt az első ember, aki birtokolta a Ronin címet és az ezzel járó öltözéket, amit aztán átadott Clint Bartonnak, aki rövid ideig használta is a Végjáték során, mivel Thanos csettintésének következtében elveszítette a családját, és emiatt belekóstolt a bűnözőlétbe.

A Hawkeye valamikor idén debütál a Disney+-on, a főbb szerepekben Jeremy Renner (Wind River -Gyilkos nyomon), Hailee Steinfeld (Űrdongó), Vera Farmiga (Godzilla II – A szörnyek királya), Bryan d’Arcy James (X-Men: Sötét Főnix) és Florence Pugh (Fehér éjszakák) lesz látható.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak