Kapcsolat

Gaming

Még mindig az állunkat keressük a Black Myth: Wukong vadiúj játékmenet videója után

A bivaly évét stílszerűen bivalyerős trailerrel nyitották.

blank

blank

Ha valakinek eddig elkerülte volna a figyelmét a Black Myth: Wukong, akkor most ideje felzárkózni: a Game Science Studio játéka tavaly mutatkozott be egy 13 perces videó keretében, melyben a játékmenetet vehettük alaposabban is szemügyre. Most pedig a kínai újév alkalmából a fejlesztőstúdió egy újabb trailerrel jelentkezett, melyből még több részletre vethetünk pillantást. A már elsőre elképesztő látványvilággal megáldott Black Myth: Wukong azóta sem lett csúnyább, sőt! Bár ez kicsit furcsának tűnhet, a fejlesztők ezzel kapcsolatban mindenkit biztosítottak arról, hogy a felvételeken már a tényleges játékmenetet látjuk, és nem egy direkt ilyen alkalomra bedobott demófelvételt. Annak tükrében, hogy az elmúlt években nem egy játék festett teljesen máshogy a megjelenéskor, mint az előzetes videókon, valahol érthető, hogy a Game Science fontosnak tartotta nem visszatartani ezt az információt.

A Black Myth: Wukong kapcsán azt már eddig is tudni lehetett, hogy egy nagybetűs akció-szerepjáték lesz, az újdonsült játékmenet videó alapján azonban egyre inkább úgy fest, alapfelütése nagyban a 2019-es év legjobbja címet magáénak tudható Sekirora hajaz – hatalmas szörnyek, kőkemény akció –, megfűszerezve azt a mondhatni már megszokott, kellemesen túltolt kínai legendák hangulatával. A harcrendszer ugyanakkor a From Software játéka mellett számos ponton emlékeztet a Koie-féle Warriors széria összecsapásaira és kisebb tömegjeleneteire.

A Black Myth: Wukong alapja egyébként a Wu Cseng-en tollából származó, 16. századi kínai mítoszt, a Nyugati Utazást dolgozza fel, avagy a majomkirály történetét. Az eredeti műben a király, Szun Wukong a taoizmus tanai elsajátításával válik halhatatlanná, utazása közben elsajátítva a nyelvet és a harc filozófiáját. Az információk szerint a játék során ezt az utazást lesz lehetőségünk átélni Wukong bőrébe [bundájába] bújva; legalábbis ha éppen nem vált alakot egy-egy támadás vagy szekvencia erejéig. Érdekesség, hogy az alakváltás is a mítoszba gyökeredzik, melynek minél hitelesebb bemutatása érdekében a fejlesztők hetvenkét módszerét emelték bele a játékba.

A Game Science Studio roppant ambíciózus játékának megjelenéséről egyelőre nincs hír, ahogyan arról sem, hogy a csapat mely platformokra kívánja leszállítani Wukong történetét.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak