Kapcsolat

Sorozat

Még tovább bővülhet a Harry Potter filmes univerzuma

Huss és pöcc!

blank

blank

A ’90-es évek elején talán még maga J.K.Rowling sem gondolta, hogy irodalmi törekvéseivel nemcsak valami maradandód sikerül leraknia arra a bizonyos asztalra az évtized derekán, de egyben valami olyat is, amivel egyaránt számos kisgyerekkel és felnőttel fogja megszerettetni az olvasást. A nagy múltú Harry Potter sorozat körül forog a szó, amely mára a popkultúra szerves és megkerülhetetlen részévé vált, köszönhetően a regyénysorozat, illetve a Warner Bros.-féle filmadaptációk sikerének és persze minőségének. És bár papíralapon A halál ereklyéivel véget ért a varázslós kaland (illetve megjelent egy vadhajtás Harry Potter és az elátkozott gyermek címmel, de az inkább Jack Thorne nevéhez fűződik, nem mellesleg színpadra szánták), ellentétben a mozgóképes műfajjal, ahol a WB öt évvel A Halál ereklyéi part 2 után tető alá hozta az ötrészesre tervezett Legendás állatok… filmsorozat első darabját.

Az Eddie Redmayne (A nyomorultak) főszereplésével készült Legendás állatok és megfigyelésük címet viselő produktum (amely eredetileg egy Rowling által írt fiktív tankönyv volt kézzelfogható formában) igencsak jól teljesített a jegypénztáraknál, világszerte ugyanis ~800 milliót sikerült összekalapoznia. A filmszéria azóta egy folytatást ért meg, valamint a jelen állás szerint 2022 júliusában érkezik majd a harmadik felvonás, immáron Johnny Depp (A karib-tenger kalózai) nélkül. Ez azonban még messze nem minden, ugyanis nagyon úgy fest a dolog, hogy a stúdió már az univerzum továbbterjeszkedésének mi módját is latolgatni kezdte a Legendás állatokon túl is – számolt be róla a Variety.

A portál arról ugyan nem értesült, hogy mit is tervez pontosan a Warner, tudomásukra jutott viszont, hogy innentől Tom Aschein fogja felügyelni a franchise-t, akinek – többek közt – feladatai közé tartozik az is, hogy a különböző partneri platformokat kihasználva bővítse tovább az univerzumot. A magunk részéről itt a HBO Maxet látjuk a legpotenciálisabb egyenleti egységnek, így nem lepődnénk meg, ha belátható időn belül beharangoznának egy Harry Potter univerzumában játszódó tévésorozatot.

Érdekesség, hogy közben az Avalanche Software is munkálkodik egy, az 1800-as években játszódó, nyílt világú varázsló-játékon, és már csak a hype miatt sem tartjuk elképzelhetetlennek, hogy a Warner a Hogwarts Legacy, legalábbis annak nagyjábóli időszakba lőné be a következő “harry potteres” produkció cselekményét.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak