Kapcsolat

Gaming

Megérkezett a Cyberpunk 2077 1.3-as frissítése, amely ingyenes tartalmat is hoz

Reméljük, most már a helyére kerül minden, aminek kell.

blank

blank

Ki ne felejtené tavaly december 10-ét, amikor is végre megjelent az év legjobban várt játéka, a Cyberpunk 2077. A lengyel CD Project RED égisze alatt készült programra a játékosok úgy tekintettek, mint egy falat kenyérre, ezért (is) lehetett fájdalmas megélniük, hogy V kalandja gyakorlatilag minden platformon, ahol elérhetővé vált, játszhatatlan volt. Ennek következményeként a varsói székhelyű csapatnak kis túlzással élve pokollá vált az élete, hiszen egyrészt a játékosok elkezdték visszakövetelni a programra kiadott pénzüket, másrészt a vörösök egy szép kis pert is kaptak a nyakukba, harmadrészt pedig hazájuk fogyasztóvédelme is rájuk szállt. Nem meglepő, hogy az illetékesek menthették a menthetőt, a terjesztők egy idő után jelentős kedvezménnyel kezdték el árulni a játékot, a stúdió pedig március végén kiadta az 1.2-es frissítést is. Ez azonban még csak a kezdet volt, a napokban ugyanis megérkezett a Cyberpunk 2077 újabb, 1.3-as frissítése, amely a javítások mellett ingyenes tartalmat is hoz magával.

A CD Project RED kedden este tartott egy livestreamet Twitch-en, ahol a patch mellett az ingyenes DLC-tartalmak is terítékre kerültek. A legfontosabb talán a Cyberpunk 2077 reklámarca, a Keanu Reeves által megformált Johnny Silverhand személye, akit egy alternatív külsővel ruházhatunk fel, mellette érkezik még két új kabát (Multilayered Syn-Leather Deltajock Jacket, illetve Luminescent Punk Jacket) V számára, amelyeket a lakásában találhatunk meg a The Ride című küldetés teljesítése után, Viktor üzenetét követően. A lista harmadik helyén pedig az Archer Quartz Bandit nevű, vadiúj autó áll, amelyet a Ghost Town kipörgetését követően kaphatunk meg jutalomként, vagy vásárolhatunk meg (attól függ, milyen döntéseket hoztunk korábban a játék során). A tartalmak a főmenüben, az “Additional Content” pontra kattintva érhetőek el.

blank
A megújulás.

Természetesen ez csak az úgymond extra, a lényeg szerintünk az 1.3-as frissítés, amely további hibajavításokat, stabilitási és teljesítményproblémák megoldását hivatott magával hozni (a teljes lista itt böngészhető). És egyébként maguk a fejlesztők is elismerték az adás során, hogy jók ezek az ingyenes DLC-k (a jövőben állításuk szerint többre is számíthatunk), de az igazi móka majd csak a rendes, fizetős kiegészítők megjelenésével fogja kezdetét venni. Hogy ezek mikor fognak megjelenni, azt a vörösök nem árulták el, az 1.3-as patch viszont szerda kora délután óta elérhető PC-n, konzolokon és Google Stadia-n is.

A Cyberpunk 2077 2020. december 10-én jelent meg PC-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra, és Google Stadia-ra, ám a nextgen-frissítésnek köszönhetően újgenerációs konzolokon is játszható lesz, ezt a PS4 és az Xbox One verziók tulajai ingyen töltheik majd le, várhatóan még az idén. 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak