Kapcsolat

Film

Megérkezett a Halloween folytatásának első igazi kedvcsinálója

Halloweenre Halloweent

blank

blank

A John Carpenter által rendezett, 1978-as klasszikus Halloween-film számos folytatást és újragondolást élt meg több mint 40 éves pályafutása alatt. Michael Myersnek azonban nagyon hosszú ideig nem sikerült orvosi pontossággal és precizitással megismételnie az első “késsuhintást”. Sőt epizódról epizódra inkább csak még bénább lett a kivitelezés, legyen szó a történetbeli vagy akár a narratív megoldásokról. Végül 2018-ig kellett várni, hogy a halloweeni maszkos belező ugyanaz a sem klinikailag, sem pszichológiailag nem megmagyarázható horror-test legyen, aminek Carpenter megalkotta.

Ehhez David Gordon Greenéknek (Ananász expressz) szánt szándékból kellett semmissé tenniük a ’81-től indult filmes folytatássorozatot – ahogy tette azt korábban a Steve Miner-féle H20 is –, de ami igazán hitelt adott az egésznek, hogy Jamie Lee Curtist (True Lies) is sikerült visszaédesgetni Laurie Strode szerepére, immár sokadszorra. Végül a nemes egyszerűséggel csak Halloween-re keresztelt folytatás ugyan hagyott némi kivetnivalót maga után, a slasher -és nosztalgiahangulat rendben volt, teljesen hű módon adta vissza a régi film hangulatát.

Green persze nem fordult vissza a már elindult útról, Gyilkos Halloween címmel készül ugyanis a harmadik menet, aminek első igazi kedvcsinálóját a névadó borzongás éjszakája környékére időzítették. .

A 2021. október 14-én érkező Gyilkos Halloween (Halloween Kills) tehát ismételten Green rendezésében készül, a forgatókönyvet a direktor mellett Danny McBride (Underworld) és Scott Teems (Narcos: Mexico) szállítják Carpenter felügyeletében, főszerepben Jamie Lee Curtis-szel. Mellette egyébként olyan színészek és színésznők bukkannak még fel, mint Judy Greer (A Hangya), Kyle Richards (Az erdei kápolna titka), Andi Matichak (Assimilate), Anthony Michael Hall (Nulladik óra) és Nick Castle (Az utolsó csillagharcos).


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak