Kapcsolat

Film

[DCFD] Megérkezett a Robert Pattinson-féle The Batman első előzetese, ami alapján egy elég ígéretes detektívtörténetnek nézünk elébe

blank

blank

A Wonder Woman 1984 és a Snyder-féle Az Igazság Ligája előzetes után a DC moziverzumtól független The Batman is megkapta a maga előzetesét néhány izgalmas részlet kíséretében.

Sokan már annak puszta gondolatától is megborzongnak, hogy legközelebb az Alkonyat-filmek csillogós vámpírja, Edward Cullen, azaz Robert Pattinson bújik a köpenyes igazságosztó, Batman latex gúnyájába. Most azonban Matt Reeves, a The Batman író-rendezője a DC FanDome panelbeszélgetésen sok érdekes információt árult el – melyeket aztán egy előzetessel is megtámogatott – annak érdekében, hogy eloszlassa az esetleges kételyeket.

A direktor első körben arról beszélt, hogy a produkció egy olyan szuperhős-krimi lesz, ami a gothami korrupciós bűnözésre és a Wayne család mindehhez való kapcsolatára, valamint Bruce személyes traumájára összpontosít majd. Ugyanakkor a sztori messze nem egy eredettörténet lesz, ugyanis a film elején a detektív már második éve űzi az ipart, ez idő alatt viszont nem sikerült még a város veterán megmentőjévé avanzsálnia. Többek közt a bűnözők emiatt sem félnek annyira a denevértől, csakhogy Gotham polgárai annál inkább, Bruce ennek okán pedig saját árnyékával is hadakozni kényszerül – az utóbbi lesz a cselekmény egyik kulcseleme. Reeves egyébként kiemelte, hogy már az alapkoncepcióból kifolyólag sem egy megszokott szuperhősfilmes hangulatra kell számítanunk, sokkal inkább lesz egy politikai töltetű személyes dráma, mint péládul A taxisofőr, a Kínai negyed vagy a Francia kapcsolat volt – a rendező is ezeket a műveket nevezte meg fontos hatásként, a képregények közül pedig a Batman: Ego and Other Tailst, de az előzetes a Batman: Hosszú Halloweent is erősen idézi.

Az első képkockák alapján a film alapötlete sokkalta közelebb áll Christopher Nolan Sötét Lovag-trilógiájának komorabb világához, mint a Joel Schumacher vagy Zack Snyder által teremtett igazságosztóé, de némileg még Tim Burton melankólikusabb atmoszférájából is fedezhetünk fel benne apróbb hangulatfoszlányokat. Mindemellett az előzetes arra is enged következtetni, hogy Reeves a “krimi” alatt valóban egy ízig-vérig detektívtörténetet értett, ugyanis a nyomozás a The Batman-ben a szuperhőstől korábban sosem látott szintekre emelkedik.

Ami pedig a cselekményt illeti, a látottakból az derül ki (vagy legalábbis azt sejteti), hogy a történet főgonosza Rébusz (Paul Dano) lesz, aki után Batman nyomzoni fog egy sor elkövetett rejtélyes gyilkosságot követve, de mellette olyan ikonikus karakterek is feltűnnek, mint Oswald Cobblepot / Pingvin (Colin Farrel) vagy Selina Kyle / Macskanő (Zoë Kravitz) a megszokottnál még hétköznapiasabb (azaz nem szuperember) szerepben – lehet, hogy a filmhez készülő Gotham Central sorozattal kapcsolatos előzetes információk erre utaltak azzal, hogy az előzménysorozat ágyazhat majd meg a denevér több ellenlábasának is. Azt persze érdemes még tudni, hogy az említett szereplőkön túl olyan színészek alkotják a gárdát, mint Jeffrey Wright (James Gordon) Andy Serkis (Alfred Pennyworth), John Turturro (Carmine Falcone) és Peter Sarsgaard (Gil Colson).

Bár a pandémia kirobbanása és az ezzel járó leállások előtt csupán a teljes produkció 25-30%-át sikerült rögzíteni, a készítők egyelőre bíznak a helyzet javulásában, a premier dátuma pedig továbbra is 2021. október 1-re van kitűzve.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak