Kapcsolat

Sorozat

Megérkezett a Star Wars: Visions előzetese, mely rendhagyó kalandokat ígér

Fénykardpárbaj szamuráj módra.

blank

blank

Úgy tűnik, a Disney tényleg nem akar lemaradni az egyre élesedő streamingháborúban a Netflix mögött, amit jól jelez, hogy a streamelős óriás után ők is meglátták a lehetőséget az animéban. A Japánban őshonos stílust pedig nem kisebb branddel olvasztották egybe, mint a Star Warssal, aminek ékes bizonyítékát a szerencsés nézők hamarosan láthatják a Disney+-on. Igaz, a Star Wars: Visions címre keresztelt szériára még nekik is bő egy hónapot kell várniuk, a show előzetese viszont már megérkezett és igazán rendhagyó kalandokat ígér.

Az anime és a messzi-messzi galaxis találkozása ugyanakkor bizonyos szempontból nézve kézenfekvő volt, hiszen nyílt titok, hogy az űropera atyja, George Lucas nagyban merített Akira Kuroszava japán filmrendező munkásságából. A Disney pedig a jelek szerint folytatja ezt a hagyományt, a Lucasfilm illetékesei ugyanis nem kevesebb, mint hét távol-keleti stúdiót kért meg arra, hogy készítsék el saját Star Wars-víziójukat. Ebből a különös “szövetségből” született meg aztán a Visions, mely egy kilenc epizódból álló antológiasorozat, a készítők között pedig ott találjuk többek között a Kinema Citrus-t (Made in Abbys), a Science SARU-t (Devilman Crybaby), a Production IG-t (Ghost in the Shell), és a Trigger-t (Promare, Kill la Kill) is.

Az alkotók a Star Wars: Visions esetében (tegyük hozzá, merőben szokatlan módon) azt csináltak, amit akartak, így nem meglepő, hogy lesznek részek, amik az I. epizód előtt, és a IX. epizód után játszódnak, valamint olyan különlegességekre is számíthatunk, mint a fénykardostor, vagy a pörgő fénykardesernyő. De a legszórakoztatóbbnak mégis a Tatooine Rhapsody című epizód ígérkezik, amelyet az illetékesek egyszerűen csak “rockoperának” neveznek olyan szereplőkkel a fedélzeten, mint Jabba és Boba Fett.

A Star Wars: Visions szeptember 22-én debütál a Disney+-on (amiről mi sajnos újfent lemaradunk, lévén a platform a tervek szerint nem mostanában érkezik meg hozzánk), a főszereplők hangjait olyan színészek szolgáltatják, mint Lucy Liu (Kill bill 1-2), David Harbour (Stranger Things), Simu Liu (Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája), Joseph Gordon-Lewitt (Looper-A jövő gyilkosa) és Neil Patrick Harris (Így jártam anyátokkal).

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak