Kapcsolat

Tech

Megérkezett Ausztráliába az új PlayStation 5, bár elsőre nincs nagy különbség

Reméljük, azért az öreg kontinensre is jut belőle.

blank

blank

Lassan egy éve már, hogy köztünk van a Sony újgenerációs konzolja, a PlayStation 5 (amelynek bemutatkozása igen emlékezetesre sikeredett, ketten még ölre is mentek érte tavaly karácsonykor), ám a bemutatkozás óta jelen lévő készlethiány miatt még mindig nem jutott belőle minden érdeklődőnek (úgy persze nehéz is, ha útközben meglovasítják a masinákat). A japán vállalat ennek ellenére már a jövőt tervezgeti, hiszen ha minden igaz, 2022-ben jön egy újratervezett változat, ám a Press-Start egy múlthavi cikke szerint idén is várható egy új konzol, ami már meg is érkezett Ausztráliába, igaz elsőre nincs nagy különbség a “nagytesó” és közte.

A portálon megjelent információk szerint az új PlayStation 5 másik modellszámot (CFI-1102A) kapott, illetve digitlás és lemezes formában is elérhető az ausztrál boltokban. Egy vásárló pedig megerősítette, hogy az ehhez a hardverhez készült csavart (amellyel a masinát a támasztékhoz lehet rögzíteni) már puszta kézzel is a helyére lehet illeszteni, nincs hozzá szükség szerszámra. Emellett az értesülések szerint az új PS5 mintegy 300 grammal könnyebb, mint az eredeti változat. Ezt ugyan a Sony még nem erősítette meg, ahogyan a többi változtatásról sem közölt még semmi konkrétumot, (a digitális kiadás kézikönyve a változtatásokról itt olvasható, igaz csak japánul) de ha mindez tényleg igaz, jó lenne, ha nem csak a kontinensnyi ország játékosai részesülnének belőle.

blank
Az egyetlen szemmel látható újítás (Forrás: Press-Start)

A PlayStation 5 2020. november 12-én jelent meg, és a készlethiány ellenére a Sony legkelendőbb masinájává vált.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak