Kapcsolat

BREAKING

Megint elhalasztották a Fekete Özvegy premierjét, cserébe később a Disney+-on is debütál majd. És ez még nem minden…

Talán ez senkit nem ért meglepetésként…

blank

blank

Szűk két héttel ezelőtt, a Disney részvényeseinek tájékoztatóján az egeres cég vezérigazgatója, Bob Chapek arról tájékoztatta az illetékeseket, hogy a szinte megszámlálhatatlanszor elhalasztott Fekete Özvegy újabban május 7-re ütemezett bemutatóját mindenképpen tartani fogják, a Mulanhoz és a Raya és az utolsó sárkányhoz hasonló, extra költséges Disney+-debütálás pedig szóba sem jöhet. És bár tény, hogy a New York-i és Los Angeles-i filmszínházak már nyitogatják kapuikat, globális szinten azonban korántsem látszik javulni a helyzet, és sok helyütt – köztük nálunk, Magyarországon – továbbra is legfeljebb fantáziálni lehet popcornmajszolásról és kólaszürcsölésről a gyöngyvászon előtt. Nem meglepő hát, hogy a Disney, Chapekkel az élen végül mégis beadta a derekát, és újratervezte a 2021-es évre szóló filmes menetrend javát.

A Scarlett Johansson (Ghost in the Shell) alakította Natasha Romanoff első önálló filmje a dolgok jelenlegi állása szerint július 9-re került át, ugyanakkor a tavaly bemutatott élőszereplős Mulan mintájára 30 dollár pluszköltség fejében mégis megtekinthető lesz a Disney+ streaming platformon ugyanettől a naptól.

blank

Nagy tételben ugyan nem mernénk fogadni, de annak ténye, hogy a produktum végül streamingelt formában is műsorra kerül, arra enged következtetni, hogy véget ért a Fekete Özvegy körüli huzavona, júliusban pedig már ténylegesen is láthatjuk majd a filmet.

Ugyanakkor nem a Fekete Özvegy az egyetlen, aminek újrogondolták érkezési formátumát: az Emma Stone (Kaliforniai álom) címszereplésével érkező Szörnyella-film ugyan tartani fogja a kitűzött május 28-ai premierjét, ám szintén elérhetővé válik a Disney+ kínálatában, ugyancsak 28-án. Azonfelül a Marvel első ázsiai szuperhőse, Shang-Chi-nek bemutatkozófilmje sem kerül mozikba július 9-én, helyette szeptember 3-án érkezik majd, itt azonban már nincs tervben az online térben való bemutatás. Az Örökkévalók november 5-ei, és a pókverzumos Pókember 3 december 17-ei premierje egyelőre maradt érintetlen.

A Disney Media & Entertainment Distribution vezére, Kareem Daniel azzal magyarázta a hirtelen jött száznyolncvanfokos fordulatot, hogy szeretnének megfelelni a megváltozott fogyasztói szokásoknak, ennek érdekében pedig elengedhetetlen, hogy egy eddiginél sokkalta rugalmasabb forgalmazási stratégiához folyamodjanak.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak