Kapcsolat

Filmek

Most már tényleg elkészül az Alien tévésorozat

A földön mégis él ilyen?

blank

blank

Egy tavaly kis híján szárba szökkent Alien tévésorozatot már elkaszáltak, amikor is a Disney lenyelte a korábbi xenomorphos tartalmakért felelős Fox stúdiót, de mint azt nemrégiben megtudtuk, ezt a kaszálást még a(z új) tulajdonosok sem tekintették örökérvényűnek. Mindezt pedig mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a legújabb információk szerint a Mickey egeres cég hivatalosan is újrázza a projektet. A hírt John Landgraf, az FX Studios feje közölte a Disney befektetőiknek tartott konferencián, valamint azt is elmondta, hogy a korábbi forgatókönyvíró Noah Hawley (Légió) kerül a rendezői székbe, a produceri feladatokért pedig a – többek közt – az első filmet rendező Ridley Scott (Gadiátor) felel majd.

Azáltal, hogy a volt forgatókönyvíró Hawley lesz a direktor, joggal feltételezhető, hogy a korábbi interjúja során megszellőztetett részletek – miszerint a fókuszba ezúttal az emberek kerülnek majd, nem pedig az idegenek – továbbra is helytállóak, ahogyan az is, hogy a már kész forgatókönyv sem fog túlontúl sokat változni. A rendezővé avanzsált Hawley maga annyit tett hozzá a dologhoz, hogy a cselekmény elsősorban a Földön zajlik majd a távoli jövőben, évszázadokkal a már meglévő filmek eseményei után. Arról egyelőre csak találgatni tudunk, hogy az Alien vs. Predator mozik cselekményéhez képest időrendben hova lesz majd helyezhető a sorozat, ami az előzetes információk szerint inkább lesz egy nagybetűs dráma, semmint horror vagy sci-fi.

blank
Alien: Covenant

Óriási változásokra tehát nem érdemes számítani a korábban elmondottakhoz képest, csupán a tervezett premierdátumot csúsztatják odébb – ezzel kapcsolatban egyelőre semmi konkrétumot nem árultak el. Idejekorán ugyan nem ildomos temetni egyetlen sorozatot sem, pláne hogy a jelek szerint az Alien atyjának kikiáltott Scott bábáskodik majd a produkció fölött. Na nem mintha a mester a Prometheus-szal nem tudott volna úgy hozzátenni az univerzumhoz, hogy a rajongók nagyobb részének az ne tetsszen. Közvetlen ezután pedig a mintegy “engesztelésül” leforgatott Alien: Covenanttal végül felejthető vizekre küldte a nyolcadik utast…

Időközben természetesen várjuk az új Alien filmet, ami a híresztelések szerint szakít a Prometheus-szal útjára indított történetszállal, és megint más irányból fogja megközelíteni az ikonikus hagyatékot. Hogy pontosan miről van szó, az szintén nem tudható. Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy még az Alien 5-ről sem mondtak le teljesen a stúdiónál. Bár az első négy film főhősét, Ellen Ripley-t megformáló Sigourney Weaver szerint karakterét ideje volna végleg elengedni, a Neill Blomkamp (Chappie, Rakka) rendezésében tervezett folytatás viszont nemrég új forgatókönyvet kapott a korábbi filmek két állandó producerétől, Walter Hill-től és David Giler-től. És hogy ezúttal sikerül-e révbe érnie az ötödik felvonásnak? Majd meglátjuk.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak