Kapcsolat

Gaming

Immáron az Assassin’s Creed Valhalla PC-s verziója is megkapta a DualSense támogatást

A monitor előtt ülve is érezhetjük, ahogy ujjunk alatt feszül az ideg.

blank

blank

A konzolok népszerűsége ma már eléggé vitathatatlan tény, ám még ennek ellenére is sokan vannak olyanok, akik a PC-re esküsznek. Az ő kedvükben igyekszik leginkább járni az utóbbi időben a Sony, hiszen eddig olyan PlayStation-exkluzív címek kaptak PC-s átiratot, mint a Horizon Zero Dawn, a Days Gone , vagy májusban az Erica, ez a sorminta pedig előreláthatólag még tovább fog folytatódni. A japán vállalaton tehát a jelek szerint nem múlik semmi, így az sem, hogy a DualSense kontroller nyújtotta élményeket megtapasztalhassák a személyi számítógépes játékosok is. A haptikus visszajelzés és az adaptív ravaszok először a Metro Exodus esetében váltak elérhetővé szintén még május folyamán, most viszont egy másik közkedvelt játék, az Assassin’s Creed Valhalla PC-s verziója is megkapta a támogatást.

Ez elsőre ugyan nem hangzik túlzott érdekességnek, hiszen a Valhalla gyakorlatilag a megjelenése után nem sokkal elérhetővé vált PlayStation 5-ön is, így semmi akadálya nem volt a DualSense-éménynek. Köztudott viszont, hogy a masinából súlyos készlethiányok merültek fel, így nem mindenki tudott szerezni magának, nekik maradt a “régigenerációs” megoldás vagy pedig a PC-s – már ha ezen a téren is megvan a megfelelő hardver hozzá. Ennek a csoportnak tehát mindenképpen örömet okozott a Sony, a dolog egyetlen szépséghibája, hogy a kontrollert kábellel kell csatlakoztatni a PC-hez, így válnak elérhetővé a funkciók.

Amikből Andy Robinson, a Video Games Chronicle szerkesztője szerint igazából csak egy, az adaptív ravaszok működnek, amelyeket Eivor nyilának elsütésére használhatunk. Az R2 gomb félig lenyomva megakadályozza a nyíl kilövését, míg a ravaszt teljesen lenyomva kioldja azt. Ez gyakorlatilag ugyanúgy működik, mint a PS5-ös verzió esetében, így azok a PC-sek, akik nem rendelkeznek DualSense kontrollerrel, túl sokról nem fognak lemaradni, maximum arról, hogy átérezzék, milyen az, ha egy igazi íj hatását kelti a kezünkben szorongatott játékvezérlő.

Az Assassin’s Creed Valhalla tavaly novemberben jelent meg PC-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra, Xbox Series S/X-re és Google Stadia-ra. A játékhoz a frissítések mellett eddig egy DLC (Wrath of the Druids) érkezett, de még idén jön a második, a Siege of Paris is, ami valamikor év végén várható. De a nemrégiben megtartott E3-on egy harmadik kiegészítőt is beharangoztak, amiről rajongók egy csoportja már meg is fejtette, hol fog játszódni.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak