Kapcsolat

Sorozat

Megkezdődtek a House of the Dragon munkálatai, méghozzá egy meglehetősen szokatlan módon

A premierre ugyanakkor egy kicsit még várnunk kell.

blank

blank

Lassan két éve már, hogy véget ért az HBO történetének kétségtelenül legnagyobb sikersorozata, a George R. R. Martin regényeiből készült Trónok harca, és bár a lezárás sokak számára nem volt kielégítő, úgy tűnik, a stúdiót mindez nem akadályozza meg abban, hogy tovább bővítse A tűz és jég dalának mozgóképes univerzumát. Ehhez első körben a jól bejáratott előzményformulához nyúltak, azaz Martin Tűz és vér című novelláskötetéhez, mely 300 évvel a Trónok harca eseményei előtt játszódik, és a Targaryen-ház felemelkedését és bukását hivatott elmesélni. Ennek megfelelően a projekt a House of the Dragon címet kapta, amelynek az előzetes híreknek megfelelően a minap megkezdődtek munkálatai, méghozzá igen szokatlan, ám a mai helyzetet figyelembe vevő módon.

Azt nyilván mindenki tudja, hogy egy filmet, sorozatot vagy színművet is az olvasópróbával szokták általában kezdeni. Nincs ez másként a House of the Dragon esetében sem, a produkció munkálatai viszont ezúttal a koronavírus-járvány miatti intézkedéseknek megfelelő módon zajlanak: egy Twitterre feltöltött fotó tanúsága szerint a próbán résztvevő színészek a távolságtartás szigorú szabályát követve olvassák össze szövegeiket. Az tehát kijelenthető, hogy a stáb (amely jelen pillanatban az Egyesült Királyságban tartózkodik) mindent elkövet a szereplők biztonsága érdekében, amivel a show munkálatai remélhetőleg a megfelelő mederben fognak csordogálni.

A House of the Dragon szereplőgárdáját egyébként olyan színészek alkotják, mint Olivia Cooke (Alicent Hightower), Emma D’Arcy (Rhaenyra Targaryen hercegnő), Paddy Considine (Viserys Targaryen király), Matt Smith (Daemon Targaryen herceg), Steve Toussaint (Lord Corlys Velaryon, avagy A Tengeri Kígyó), Eve Best(Rhaenys Velaryon hercegnő), Rhys Ifans (Otto Hightower), Sonoya Mizuno (Mysaria) és Fabian Frankel (Ser Criston Cole). A kamera másik végéről Clare Kilner (Snowpiercersorozat), Geeta V. Patel (Nagy Katalin – A kezdetek), Miguel Sapochnik (Trónok harca) és Greg Yaitanes (Castle Rock) neve ismert, a forgatókönyvet pedig R. R. Martin mellett Ryan J. Condal (Rampage: Tombolás) szállítja.

blank

A House of the Dragon várhatóan leghamarabb 2022-ben kerülhet az HBO műsorára, méghozzá egy ötrészes spin-off folyam első darabjaként, mellette ugyanis készül A Hét Királyság lovagja (amely Ser Duncan és a fiatal Aegon Targaryen kalandjait követi nyomon), a 10 000 Ships (Nymeria Martell-el a középpontban), a 9 Voyages munkacímen futó széria (a már említett Corlys Velaryonnal a fedélzeten), valamint egy Királyvár nyomornegyedében, Bolhavégben játszódó show is. Mindezek mellett egy felnőtteknek szánt animációs szériát is terveznek a Trónok harca nyomán, ennek cselekményéről viszont szinte semmit sem tudni. És akinek ez még mindig nem elég, Martin még egy színdarab elkészítésében is közreműködik, amelyben a Trónok harca kedvelt karakterei közül jónéhánnyal találkozhatunk, már ha az előadás helyszínéül szolgáló színházak közelében élünk.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak