Kapcsolat

Film

Megvan a Kampókéz új premierdátuma

Egy ideje már lehet tudni, hogy idén nem látjuk Bernard Rose teremtményének újjászületését, de most, hogy kiderült az új időpont, nagyon nem tudunk örülni.

blank

blank

A gyártó Universal és az MGM nemrég jelentette be, hogy a szűnni nem akaró járványhelyzet miatt a Kampókéz október 15-én sem kerülhet mozikba. A halasztásról a Deadline számolt be, akkor azonban még csak annyi derült ki a harmadik bemutató dátumról, hogy valamikor a 2021-es év folyamán lesz. A Variety friss jelentése szerint azóta viszont felszállt a fehér füst, a jelenlegi álláspont szerint pedig 2021. augusztus 27-én küldik vetítésre a produkciót.

Eredetileg egyébként június 12-én lett volna a premier, és bár a filmszínházak világszerte kezdik kitárni kapuikat, a stúdió – Nia DaCosta rendezőnővel együtt – mégis úgy döntött, csak akkor hívja elő Kampókezet a tükör mögül, ha már teljesen olyan lesz a mozizás, mint egy bő tíz hónappal ezelőtt. Mindezt azért, mert DaCosta szerint filmje a viszonylag új keletű szocio-horror egyik meghatározó darabja lesz, ezért óriási hiba lenne, ha elkerülné a nagyvásznakat, helyette pedig digitálisan kölcsönözhető változatban debütálna.

A film történetének középpontjában ezúttal egy hullámvölgyben lévő festőművész, Anthony McCoy áll, aki Kampókéz legendájából merítve szeretné magára vonni a figyelmet alkotásaival. Ám törekvései közben olyan ajtókat is kitár, melyből iszonyatos erőszakhullám szabadul ki.

Érdekesség, hogy a Kampókéz alapmotívuma teljesen megegyezik az 1992-ben bemutatott eredetiével, annyi a különbség, hogy új főszereplő(ke)t és cselekményszálat kreáltak hozzá, melynek megírásában DaCosta és Win Rosenfeld mellett a jelenkori szakma egyik mesterembere, Jordan Peele (Tűnj el!) is hathatós közreműködést vállalt. A címszereplőt és egyben a történet “főhősét” Yahya Abdul-Mateen II (Tenet) alakítja, de mellette feltűnik Colman Domingo (Fear The Walking Dead), Teyonah Parris (Ha Beale utca mesélni tudna), Nathan Stewart-Jarrett (Drakula), valamint sokak örömére Tony Todd, a ’92-es mozi kampókezűje is.

A Kampókéz tehát előreláthatólag 2021. augusztus 27-én debütál, de még mindig benne van, hogy egy negyedik dátumot is kapni fogunk a jövőben.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak