Kapcsolat

Gaming

Kiderült, mi a legkelendőbb third-party játék Nintendo Switchen

Nem erre számítottunk, de nem csalódtunk.

blank

blank

A Nintendo konzoljain mindig is a “házon belüli” fejlesztések voltak a legkelendőbb címek, a felhozatal bőségessé tételéhez azonban az úgynevezett third-party, vagy ha úgy jobban tetszik, “külsős” fejlesztőkre is szükség van. Nincs ez másként a Nintendo Switch esetében sem, amely 2017-es indulása óta igazi sikertörténetté vált a gyártó történelmében. Szükség is volt rá, hiszen a Wii U bukása után jó darabig úgy tűnt, hogy már a cég konzolpiacról való eltűnése is belekeveredett abba a bizonyos pakliba.

Szerencsére azonban ez végül nem történt meg, köszönhetően az igazán egyedi koncepciónak, és nem utolsó sorban a bejáratott klasszikusoknak – no meg persze a remekül teljesítő third-party játékoknak is. Ezek között olyan nagyszerű játékok kerültek portolásra, mint például a The Witcher 3: Wild Hunt, a Crash Bandicoot felújított kiadása(i), a december 8-án esedékes Doom Eternal és szinte vég nélkül folytathatnánk a sort. Na de vajon a hatalmas kínálatból kié a legelőkelőbb hely?

Az NPD Group elemzője, Mat Piscatella a Twitteren tette közzé, hogy melyik a legkelendőbb third-party franchise a Nintendo Switchen. Nem más, mint a LEGO franchise, mely immáron 25. digitális évfordulóját ünnepli, és ezen idő alatt a gyerekszobák, nappalik és vitrinek meghódítása után mintegy mellékesen a kilencedik legnagyobb videojáték-franchise is lett belőle. Az elmúlt negyed évszázad történelmét és a jelentősebb mérföldköveket infografikán szemléltetik, vessetek rá alább ti is egy pillantást, érdemes!

Lego-videogames

kép 1 / 1

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak