Kapcsolat

Film

Megvan a Marvel Kapitány 2 rendezője

blank

blank

Egy ideje már lehet tudni, hogy az MCU ötödik fázisában debütáló Marvel Kapitány 2 forgatókönyvét Megan McDonnell szállítja majd – aki többek közt a Disney+ kínálatába érkező WandaVision szkriptjeiért is felel –, ezúttal pedig a produkció a rendezőjét is meglelte egy feltörekvő direktor személyében.

A Deadline értesülése szerint a feladatkört Nia DaCosta tölti majd be, aki nemrégiben a Kampókéz rebootját vezényelte. Ugyan a Marvel Studios és a Disney még nem fűzött kommentárt a leleplezéshez, de a lap úgy tudja, a stúdió már rég az amerikai rendezőnőt szemelte ki a film direktori székébe.

blank

A Marvel Kapitány 2 nagyszerű lehetőség DaCostának, hogy tovább fitogtassa a 2018-as Little Woods-szal bizonyított tehetségét, ugyanis a cél ez esetben is túlszárnyalni az elődött – ne feledjük, a Marvel Kapitány a 1,128 milliárd dolláros bevételével a 2019-es év egyik legsikeresebb filmjévé avanzsált, és a Marvel-filmek rangsorában is előkelő helyet foglal el, így különösen nehéz lesz túllicitálni. Ugyanakkor a feltörekvő rendező második projektje, a Kampókéz június 12-re kitűzött premierje a COVID-19 elterjedése miatt elmaradt, egyetlen produkció után pedig nem lehetünk biztosak benne, hogy amihez DaCosta hozzáér, az valóban arannyá változik.

A Marvel Kapitány 2-ről egyelőre nem sokat tudni, de az MCU Cosmic korábbi értesülései szerint Brie Larson hősnőjének második önálló kalandja hasonlóan ágyazhat majd meg a következő Bosszúállóknak, ahogy azt korábban az Amerika Kapitány: Polgárháború tette a Végtelen háborúnak. Továbbá ezt erősítni a Marvel Studios elnöke, Kevin Feige tavalyi kijelentése is, ami szerint Carol Danverst (azaz Marvel kapitányt) szeretnék a Bosszúállók élére helyezni Tony Stark/Vasember és Steve Rogers/Amerika kapitány elvesztése után. Természetesen ez nem több holmi korai spekulációnál, nincs kőbe vésve, hogy valóban a kapitány lesz a szuperhősös csapat feje, ugyanis a posztra Doctor Strange és a Fekete Párduc is esélyesek.

A Marvel Kapitány folytatása leghamarabb 2022. július 2-án, az MCU ötödik fázisában kerülhet bemutatásra, addig is előttünk egy egész fázisnyi képregényes produkció, minek nyitódarabja, a Fekete Özvegy november 5-én kerül bemutatásra a hazai mozikban.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak