Kapcsolat

BREAKING

Megvan, kik játsszák a HBO-s The Last of Us sorozat főszereplőit

Na de örülünk mi ennek?

blank

blank

Egy ideje már tudható, hogy élőszereplős feldolgozást kap a Naughty Dog nagysikerű posztapokaliptikus horror-drámája, a The Last of Us, a megvalósítás folyamata azonban a legkevésbé sem nevezhető zökkenőmentesnek. Kezdetben úgy tűnt, Joel és Ellie kalandjait egy egész estés film keretében láthatjuk majd mozgóképes formában, melyet a Screen Gems a Tobey Maguire-féle Pókember-trilógiát és a klasszikus Gonosz halott-filmeket rendező Sam Raimi cégével, a Ghost House Pictures-szel közösen hozott volna tető alá, ez azonban nem igazán akart megvalósulni. A törekvés 2014-től csak helyben toporgott, egészen tavaly márciusig, amikor is a The Hollywood Reporter bombaként robbantotta, hogy a Screen Gems kaszálta a projektet, helyette az HBO keretében valósul meg, méghozzá egy tévésorozat formájában.

Ugyanakkor a bejelentéssel párhuzamosan azt is megtudtuk, hogy írói toll végére nem más, mint a Csernobil szkriptjeiről elhíresült Craig Mazin ült (aki egyébként a Borderlands film forgatókönyvén is dolgozik), aki ezúttal executive produceri krediteket is kapott pennája mellé, munkáját pedig nem kisebb név segíti, mint a játék kreatív rendező-írója, Neil Druckmann. Továbbá arra is fény derült, hogy Carolyn Strauss (Trónok harca, Csernobil) és a Naughty Dog elnöke, Evan Wells is rajta tartják a szemüket a munkálatokon, melynek pilotját mellesleg az a Kantemir Balagov fogja rendezni, akinek a 2019-es sikerfilm, a Beanpole fűződik nevéhez. A stáb ugyan ezen formájában is igen impozáns, a legnagyobb kérdést azonban kétségkívül a főszereplők kasztingja jelentette. A nagy teoretikák közepette olyan színészek és színésznők neve röppent fel, mint Kaitlyn Dever (Éretlenségi), Sophia Lillis (Az), Hugh Jackman (Logan) és Nikolaj Coster-Waldau (Trónok harca), – csak hogy néhányukat említsük –, de mint az a THR jelentéséből kiderült, egyik tipp sem talált, süllyedt: Joel szerepét az éppen kutyaszorítóba került The Mandalorian Din Djarinjaként ismert Pedro Pascal kapta, míg a kis Ellie szerepében Bella Ramsey fog tetszelegni, aki nekünk a Trónok harca Lyanna Mormontjaként lehet ismert. A THR-t követően a hírt maga Druckmann is megerősítette a Twitteren, kifejtve egyben véleményét is a kasztingról.

blank

A HBO-ra készülő The Last of Us lesz a Sony Pictures Television és a PlayStation Productions első tévés produkciója, ami jelenleg korai stádiumban van, annyi azonban már bizonyos, hogy története az alapjáték mellet a Left Behind DLC-t is feldolgozza. A premier 2022 vége előtt aligha várható, ha nem 2023 lesz a nyerő dátum.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak