Kapcsolat

Sorozat

Megvan, kiket alakítanak a House of the Dragon újonnan csatlakozott szereplői

Csak győzzük kivárni…

blank

blank

Érezhetően felgyorsultak az események a nagysikerű Trónok harca spin-offjaként érkező House of the Dragon háza táján, ami nem véletlen. Casey Bloys, a HBO neves hadvezére épp a minap árulta el a Deadlinenak, mikor kezdődnek meg a széria forgatásai, az időpont pedig igencsak vészesen közeledik. Nem mellesleg a George R.R. Martin Tűz és vér című novellásgyűjteményén alapuló történetnek még csak felfedni sem fedték fel minden szereplőjét, illetve abban sem vagyunk biztosak, hogy minden fontosabb kasztingot sikerült megejteniük. A színészgárdát alkotók közül eddig Paddy Considine (I. Viserys Targaryen király), Olivia Cooke (Alicent Hightower, a királyt segítő Otto Hightower leánya), Matt Smith (Daemon Targaryen herceg) és Emma D’Arcy (Rhaenyra Targaryen hercegnő) nevéről és karakteréről hullott le a lepel, de melléjük csatlakozott nemrég további négy színész Rhys Ifans (A csodálatos Pókember), Steve Toussaint (Ki vagy, doki?), Eve Best (Végzet: A Winx Saga) és Sonoya Mizuno (Kőgazdag ázsiaiak) személyében, akiknek tűz és jégbeli kilétére azonban még nem derült fény. Legalábbis ez idáig.

Az amerikai IGN jóvoltából megtudtuk ugyanis, hogy Ifans, A csodálatos Pókember Connors doktora ezúttal Cooke karaktere, Alicent apját és egyben Viserys király segítőjét, Ottot fogja alakítani; Toussaint Corlys Velaryon szerepébe bújik, aki jó eséllyel – ahogy a Tűz és vérben – itt is egyaránt összerúgja majd a port Emma D’Arcy Rhaenyrájával, illetve Daemonnal vállvetve a Civakodó Nővérekkel. Beast Corlys felesége, Rhaenysként fog felbukkanni, míg Mizuno az alvilági ügyleteket sem megvető bordélytulajdonost, Mysariat (Fehér Féreg) játssza el. A szereplőkőn túl csak Greg Yaitens (Castle RockHősök), Ryan Condal (Rampage), Miguel Sapochnik (Trónok harca), Clare Kilner (Snowpiercer) és Geeta Patel (Vaják) neve ismert: Yaitens rendezői és vezető produceri szerepben lesz jelen, Sapochnik a plotot, Condal a szkripteket szállítja majd, Kilner és Patel pedig egy-egy epizódrendezésre köszönnek be. Na meg az eredeti szerző, R.R. Martin is kiveszi a részét a munkálatokból, mint kreatív tanácsadó és társíró, ami azért nem egy rossz “jelenség” egy ilyennemű projektnél.

blank

Ugyanakkor a 300 évvel az anyasorozat története előtt játszódó prequel nemcsak a stábja, de az alapkoncepciója révén is ambíciózus: az alaptörténet szerint a Targaryen-ház történetét meséli el, egészen a dinasztia vándorlásán a megtelepedésen és felemelkedésen át egészen a bukásig, közben olyan dolgokra és eseményekre is magyarázatot adva, mint a polgárháború [kirobbanásának oka], a sárkányok “majdnem-kipusztulása”, illetve Daenerys sárkánytojásainak eredetét is megismerhetjük.

A tízepizódosra tervezett House of the Dragon a dolgok jelen állása szerint 2022 folyamán fog megérkezni a HBO kínálatába.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak