Kapcsolat

Üzlet

Megvan, mely filmek és sorozatok viszik a pálmát a Netflix kínálatában

Ezek a produkciók jelentik a kaliforniai álmot a nézőknek.

blank

blank

Volt idő, amikor tömött sorok álltak a mozik jegypénztárainál, hogy az emberek a gyöngyvásznon láthassák az aktuális (vagy annak vélt) szuperprodukciót. Az élet azonban változik, ma már (tegyük hozzá, valahol érthető módon) sokan inkább a streamingre esküsznek, amire minden okuk megvan, hiszen iszonyatos mennyiségű tartalom áll rendelkezésre, ráadásul egyre több platform közül választhatunk. A trónon viszont még mindig a Netflix ül, a kaliforniaiak egyszerűen nem bírnak rátaposni a fékre, hiszen az előttünk álló időszakban is számtalan saját gyártású filmet és sorozatot készülnek bemutatni. Az, hogy ezek milyen nézettségi mutatókat produkálnak, ritkán kerül szóba, hétfőn azonban megtört jég, a streamelős óriás vezérigazgatója és tartalomért felelős vezetője, Ted Sarandos lerántotta a leplet az igazságról, avagy megvan, mely filmek és sorozatok viszik a pálmát a kínálatban.

Sarandos a Vox Media los angelesi Code konferenciáján tartott prezentáció keretében tárta ország-világ elé a Netflix produkcióinak népszerűségét, melyek egy Alex Heath nevű újságírónak köszönhetően a világhálóra is felkerültek. A táblázatok alapján elmondható, hogy a tavaly áprilisban, Chris Hemsworth főszereplésével bemutatott Tyler Rake: A kimenekítés még mindig elég népszerű, hiszen 99 millió háztartásban néztek meg belőle legalább két percet a premiert követő 28 nap során (persze kérdés, hogy mindössze kettő minuta alapján levonható-e érdemi következtetés, de ez amolyan netflixes sajátosság, szóval békéljünk meg vele). A dobogóra még a Sandra Bullock és John Malkovich-féle Madarak a dobozban (89 millió) és Mark Walhberg akció-vígjátéka, a Spenser az igazság nyomában (85 millló) fért még fel, de Zack Snyder zombis-bankrablós filmje, A halottak hadserege, az Enola Holmes (melynek készül a folytatása), illetve az Adam Sandlerrel a fedélzeten forgatott Gyagyás gyilkosság is helyet kapott a top10-ben.

Ami a sorozatokat illeti, az első helyen itt sincs túl nagy meglepetés, hiszen a 2020-ban debütált romantikus-kosztümös széria, A Bridgerton család itt is leuralta a mezőnyt (82 millió háztartás), a Henry Cavill-féle Vajáknak pedig a harmadik helyet sikerült megszereznie (igaz, a második helyezett Lupin is 76 milliós számot produkált). Kicsit meglepő lehet A vezércsel nyolcadik helyezése (62 millió), az viszont kevésbé, hogy a Stranger Things 3. évada (67 millió), illetve a nálunk is népszerű spanyol A nagy pénzrablás 4. etapja (65 millió) is ott van a tízes lista ötödik, illetve hatodik helyén.

Íme a Netflix legnézettebb filmjei:

1.Tyler Rake: A kimenekítés99M
2.Madarak a dobozban89M
3.Spenser az igazság nyomában85M
4.Six Underground – Hatan az alvilágból83M
5.Gyagyás gyilkosság83M
6.A halhatatlan gárda78M
7.Enola Holmes77M
8.Project Power: A por ereje75M
9.A tolvajok hadserege75M
10.Apaság74M
blank
A Netflix prezentációja (forrás: Twitter)

És a sorozatok:

1.A Birdgerton-család – 1. évad82M
2.Lupin – 1.évad76M
3.Vaják – 1. évad76M
4.Vágyak/Valóság – 1. évad67M
5.Stranger Things – 3. évad67M
6.A nagy pénzrablás – 4. évad65M
7.Tigrisvilág – 1. évad64M
8.A vezércsel – 1. évad62M
9.Sweet Tooth: Az agancsos fiú – 1. évad60M
10.Emily Párizsban – 1. évad58M
blank
A filmek és sorozatok bontása az adott tartalommal eltöltött órák alapján (forrás: Twitter)

Látható tehát, hogy a nézők még mindig kíváncsiak a Netflix katalógusára, már csak az a kérdés, hogy a streamelős óriás tartani tudja-e a versenyt a Disney+-al (Star Wars-és Marvel-sorozatok), illetve az Amazon Prime-al (A Gyűrűk Ura-sorozat). Véleményünk szerint igen, de ehhez változtatnia kell azon szokásán, hogy idejekorán elkaszálja (olykor sokat ígérő) sorozatait.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak