Kapcsolat

Sorozat

Megvan, mikor debütál a WandaVision a Disney+-on

Ez az idei év ilyen.

blank

blank

A szeptemberi Emmy-díjátadó gálaest apropóján dobták be az MCU 4. fázisát megnyitó és egyben első, filmekkel is összeköttetésben lévő tévésorozat, a WandaVision nem mindennapi előzetesét. Akkor még azt pedzegették, hogy az Elizabeth Olsen (Skarlát Boszorkány) és Paul Bettany (Vízió) főszereplésével érkező produktum valamikor idén decemberben debütál a Disney+ platformon, pontos premierdátumot azonban nem árultak el. Legalábbis ez idáig nem, ugyanis a készítők végre kibökték, hogy a klasszikus sitcomos hangulatot idéző és persze abszurditástól sem mentes szuperhős-széria mégsem idén, hanem csak 2021 január 15-én érkezik meg, ezzel párhuzamosan pedig hivatalossá vált, hogy 11 év után most először maradunk marveles produkció nélkül.

A bejelentés ezúttal egy twittereres bejegyzés keretében történt meg, tehát további információkat nem kaptunk – páldául hogy miért nem futhat be a karácsonyi szezonra –, bár ez annak fényében nem meglepő, hogy a készítők nemrégiben rengeteg érdekességet elsütöttek az Entertainment Weeklynek.

Kiderült például, hogy nagyon sok ismerős karakter fog felbukkanni a WandaVision hat epizódja keretében, ezért nem árthat újranézni a Marvel moziverzum korábbi filmjeit. Matt Shakman (Cut Bank) rendező és Jac Schaeffer (Fekete Özvegy, Csaló csajok) vezető író azt azért hozzátették, hogy nem lesz érthetetlen a történet, ha nem ismerjük meg például a Teyonah Parris (Kampókéz) által alakított Monica Rambeaut, a Randall Park-féle (A Hangya és a Darázs) Jimmi Woot vagy Kat Denningst (Thor) Darcy Lewisként, de az élmény mindenképp akkor teljesedhet ki, ha nagyjából képben vagyunk a korábbi történések és nem túl mérvadó szerepben felbukkant karaktereket illetően. Parris egyébként úgy nyilatkozott korábban, hogy “eleinte azt hitte, egy kisebb produkcióra szerződött, de – nagy meglepetésére – végeredményképp mégis mintha hat Marvel-filmet csomagoltak volna egy sitcomba”.

És ha már sitcomról van szó, arra is fény derült, hogy a WandaVision leginkább az 1961 és ’66 között futott The Dick Van Dyke Show hangulatát fogja idézni, aminek megteremtéséhez még a szóban forgó klasszikus sorozat főszereplője, Richard Wayne Van Dyke is besegített tanácsaival. Érdekesség, hogy az kisképernyős MCU-s mű első epizódja teljesen fekete-fehér lesz, amelyet élő közönség előtt vettek fel, mint a hajdani szituációs komédiákat.

Ezek alapján, hogy végül mit fognak kihozni a történetből, egyelőre elképzelni sem tudjuk, mindenesetre már nagyon várjuk a meglehetősen furcsa koncepcióval operáló produkciót.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak