Kapcsolat

BREAKING

Kiderült, mikor érkezik az Xbox Series X, de nem hivatalos források az olcsó(bb) újgenerációs konzol érkezését is megerősítették

blank

blank

A Microsoft korábban már többször utalt rá, hogy a maguk részéről idén két újgenerációs konzolt is a piacra dobnak: az egyik az Xbox Series X, a másik pedig a Project Lockhart kódnéven futó Xbox Series S, ami jóval a fogyasztói ár alatt kerülhet a boltokba. Az utóbbit hivatalosan ugyan még nem jelentették be, ám a minap felfedték a Series X debütálásának időpontját, ezzel párhuzamosan pedig a jóárasított kiadás érkezése is – szinte – biztossá vált egy szivárgásnak köszönhetően.

Régóta pletyka a Sony és a Microsoft next-gen gépeinek megjelenési dátuma, azonban a redmondi vállalat nem húzza tovább az időt: a Series X konzol novemberben érkezik a boltok polcaira, igaz, napra pontos dátumot egyelőre nem kaptunk. Ugyanakkor nemrégiben egy videó bukkant fel az interneten, miben az látható, ahogy egy Zak S nevű felhasználó éppen a Series X/S eddig be nem jelentett fehér irányitóegységét bontja meg nekünk, amelyre – állítása szerint – egy viszonteladói oldalon sikerült szert tennie.

Ami azonban ennél is érdekesebb, hogy a kontrollerhez tartozó garancialevél is felbukkan a dobozban, ami szerint a tétel jótállása 2021. november 5-ig aktuális, a Microsoft általában pedig egy év biztositást vállal termékei helyes működéséért.

blank

A képen jól látható, hogy a garancia lejárati dátuma egybevág a Microsoft formális bejelentésével, így könnyen lehet, hogy a next-gen masina november 5-én debütál majd. Ezzel egyidejűleg arra is fény derült, hogy a kontroller a Xbox Series X és S konzolokhoz egyaránt használható lesz – Zak S ezt egy a csomagolás hátoldaláról készült képpel demonstrálta nemrégiben a Twitteren.

Aki esetleg nem lenne képben a Series S-ről terjengő pletykákkal kapcsolatban, annak azt érdemes tudnia, hogy az előzetes információk szerint az Xbox One S All-Digitalhoz hasonló lemezmeghajtó nélküli kiadás lesz, ami többnyire a xCloud és Xbox Game Pass előfizetésre épül, teljesítménye pedig nagyjából a PlayStation 4 Próval lesz egyenlő. Specifikációit illetően az információk szerint ugyanazzal a nyolcmagos AMD Zen (Ryzen) 2 architektúrát használó processzorral érkezik majd, amivel a Series X is, csak alacsonyabb órajellel, a grafikus meghatója pedig egy Navi alapú, 4 teraflop számítási teljesítményre képes AMD GPU lesz. Memóriából a játékok 7,5 GB-ot tudnak majd használni egyszerre, teljesítményével pedig az 1080p-s kijelzőket célozza meg – de játéktól függően az 1440p-s képfelbontást is képes lesz megjeleníteni 60 képkocka per másodperc sebesség mellett. Azonfelül a gép már SSD-vel jön, ahogy a Series X és a Sony gépei is – igaz, egyes információk szerint hagyományos HDD-vel rendelkező kiadás is érkezik majd. Ami pedig az árcéduláját illeti, az előrejelzések szerint 300-400 dolláros (mintegy 95-125 ezer forintos) áron kerülhet forgalomba, míg a nagytesó (amelynek technikai adatai itt tekinthetőek meg) és a PlayStation 5 ára 170-200 ezer forintra rúg majd.


A hardverösszeállítás ugyan nem több egyelőre puszta spekulációnál, azonban a Series S érkezését nehéz lenne megkérdőjelezni a továbbiakban. Emellett a ResetEra egyik legmegbízhatóbb bennfentes információkat szivárogtató fórumozója, shinobi602 tudni véli, hogy a Microsoft augusztusra tervezett nagy leleplező-showja elmarad, így – egyebek mellett – a Series S hivatalos bejelentésére is csak egy hónappal később, az új, szeptemberi időpontban kerülhet sor.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!


Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak