Kapcsolat

Sorozat

Menő előzetest kapott a Sabrina hátborzongató kalandjai fináléja

Kár, hogy ez lesz az utolsó.

blank

blank

A Roberto Aguirre-Sacasa által megalkotott Sabrina hátborzongató kalandjai azon kevés tévés spin-off közé tartozik, aminek sikerült felérnie az anyaszéria sikeréhez  – ez esetben a Riverdalehez. Ugyanakkor ez még korántsem jelentette azt, hogy a Netflix felhőtlen sikerként könyvelhette a Warner Bros. / CBS-től átvett produkciót. A “gazdacserét” követően a második évad ugyan még képes volt hozni a korábbi szezon minőségét és nézőszámát, ellenben a harmadik felvonással, ami már bőven az elvárások alatt teljesített. És ahogy az lenni szokott, a kaliforniaiaknak nem is kellett több, júliusban maga Aguirre-Sacasa jelentette be a szomorú hírt, ami szerint kaszálni kénytelenek a sorozatot. Öröm az ürömben viszont, hogy ezt nem pálcaütésszerűen történik meg, hanem egy negyedik és egyben befejező évaddal, ami végleg pontot tesz Sabrina Spellman története végére.

A finálé december 31-én, csütörtökön kerül képernyőre, szokás szerint egyben, nyolc 60 perces epizód képében. És mivel már nyakunkon az időpont, a Netflix elérkezettnek látta az időt, hogy a premierbejelentő után a Sabrina hivatalos előzetesét is közszemlére tegyék (nem mellesleg magyar felirattal), melyből kiderül, hogy a tiniboszit nyomon követő, hátborzongató történetek messze nem merültek még ki.

Az utolsó etap története pontban ott veszi fel a fonalat, ahol az előző abbamaradt: miután Sabrina a Pokol élére került, Lucifer trónjáért rögtön meg kellett mérkőznie a bitorolni akaró Caliban herceggel. Eközben Greendaleben egy ősi szekta is felbukkant, akik saját istenük feltámasztásával mindent elpusztítottak, Sabrina pedig épp egy paradoxontól terhes időutazással szeretne rendet tenni imádott kisvárosában.

Nem ez az egyetlen projekt egyébként, melyet Aguirre-Sacasa kénytelen volt elengedni, ugyanis a Riverdale másik spin-offját, a Katy Keene-nek is idő előtt véget kellett vetnie, mint ahogyan a The Brides című, Drakula gróf aráiról szóló szériájának is. De azért nem marad munka nélkül, készül ugyanis a Mary Shelley fiatalkorát feldolgozó sorozat is The Shelley Society címmel, mely igen izgalmasnak és ígéretesnek tűnik így első olvasatra.

A Sabrina hátborzongató kalandjai negyedik évada tehát december 31-én, szilveszterkor debütál a Netflix kínálatában.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak