Kapcsolat

Gaming

Már megint egy mérföldkőhöz érkeztek a Nintendo Switch eladások

Így kell tizenkilencre lapot húzni.

blank

blank

A Nintendo hibrid konzoljának sikeréhez kétség sem fér, legalábbis az eladási adatokból ítélve, ez ugyanakkor még messze nem jelenti azt, hogy minden eddigi rekordot sikerült felülírnia. Persze ha ilyen tempóban folytatja térhódítását, könnyen eljöhet az idő, mikor a konzoleladások csúcsára ténylegesen is a Nintendo Switch kerül, de ahhoz előbb még több próbatétel vár rá. Ide tartozik többek közt a már régóta érő hardveres fejlődés, amit az új specifikációk mellett akár a Switch revíziója hozhat el, ugyanakkor a felhőalapú megoldás sem kizárható, miáltal olyan címek váltak eddig nyüstölhetővé a hordozható platformon, mint a Control vagy a nemrégiben debütált Hitman 3. Bárhogy is lesz, elvitathatatlan, hogy a japán multinacionális cég lépéskényszerbe került, már ha azt szeretné, hogy ne fakuljon meg az érdeklődés hetedik videójáték-konzolja iránt. Na persze azért nem maholnap jön el, hogy hirtelen senki nem lesz hajlandó kicsengetni ~110 – 120 ezer forintoknak megfelelő összegeket ezért a Switch által képviselt teljesítményért, szóval idő az még akad, annyi legalábbis biztosan, hogy eldöntsék a cégnél, hány tizenkilencre hajlandóak még lapot húzni.

Egyelőre azonban úgy tűnik, hogy a Switch pártján áll a szerencse, tudniillik a legfrissebb sajtóértesülések szerint immáron a 80 (egész pontosan 79.87) milliós álomhatár is a múlté, ezzel egyidejűleg pedig sikerült túlszárnyalni a legutóbbi kézikonzol, a 3DS eladásait is.

blank
kép forrása: visual capitalist

Na persze az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ezen számok nemcsak a konzolok, de a platform olyan sikercímeinek értékesített példányszámait is magába foglalják, mint például az Animal Crossing: New Horizons (31.18 millió), a Mario Kart 8 Deluxe (33.41 millió), a Super Smash Bros. Ultimate (22.85 millió), a The Legend of Zelda: Breath of the Wild (21.45 millió), és a húszmilliós álomhatárt szintén megugró Pokémon Sword és Pokémon Shield, illetve Super Mario’s Odyssey is.

Bár a Nintendo jövőre néző konkrét terveit most még nem ismerjük, az előttünk álló esztendők minden kérdést kizáróan megannyi meglepetést tartogatnak számunkra a részükről. Hogy ezek végül elegendőek lesznek-e ahhoz, hogy a Switch a 3DS után a többi nagyágyút is maga mögé utasítsa, az most még rejtély, mindenesetre fel kell kötni a gatyát, hogy beelőzhessék a Nintendo Wii 101.6, a Game Boy 118,5, és a Nintendo DS 154 millióját.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak