Kapcsolat

Film

Michael Keaton újra magára öltheti Batman jelmezét

blank

blank

A The Hollywood Reporter értesülései szerint a színész már tárgyal a Warner Bros. filmstúdióval az esetleges visszatérésről, ami nem mellesleg nem is csak egy filmre szól. Az öreg Bruce Wayne a 2022-re tervezett Flash-filmben tűnne fel először, később pedig a fiatalabb DCU karakterek (péládul Batgirl) mentora lehetne.

Miután a Warner Bros. nagy képregényfilmes univerzuma több szempontból is hatalmasat bukott, úgy tűnik, hogy a filmstúdió teljesen új megközelítésekből próbálja helyreállítani a DC-s szuperhősök imázsát. Többek közt Ben Affleck távozása után teljesen új alapokra helyezi Batman karakterét, Az Igazság Ligája a kisképernyőkön tér vissza a Snyder-vágás képében, most pedig arra is fény derült, hogy mozifilmes téren is számíthatunk tüzetes változásokra. A THR úgy tudja, hogy a stúdió Michael Keaton-t (Pókember: Hazatérés, Batman) szemelte ki arra, hogy a 2022-re tervezett, Ezra Miller főszereplésével készülő Flash-film ne csak a Villám első önálló filmje legyen, hanem nyitás is a multiverzum felé.

A színész a Tim Burton-féle,1989-es Batman-filmben és annak 1992-es folytatásában, a Batman visszatérben alakította a címszereplőt. Az eredeti tervek szerint Keaton egy harmadik filmben is magára öltötte volna a denevérjelmezt, ám a Batman visszatér silány teljesítménye okán végül erre nem kerülhetett sor. Ám ami akkor elmaradt, most végül mégis megvalósulhat, ugyanis a színész tárgyal a lehetséges visszatérésről. Keaton a 2022-es Flash-filmben debütálhat majd az öregebb Bruce Wayne-ként, amire már csak azért is van esély, mert Barry Allen önálló mozija a Flashpoint című képregényt veszi alapul.

blank

 A képregény története szerint Flash egy alternatív idősíkon terem, ahol a világ a pusztulás szélén áll, ugyanis az amazonok (Wonder Woman) és az atlantisziak (Aquaman) egyaránt az emberiség ellen fordultak. Ebben az univerzumban azonban nemcsak a világ helyzete, hanem a címszereplő saját élete is alapjaiban tér el: a régen halott anyja még életben van, szerelme, Iris West pedig egy másik pasival jár. Barry Gotham City-be siet, hogy Bruce Wayne segítségét kérje, ám ott is csak egy alternatív Batmant talál, méghozzá Thomas Wayne személyében, aki fia halála miatt állt igazságosztónak.

A Flash aligha pont ezt a történetet dolgozná fel, de amennyiben Keatonnak sikerül megállapodnia a filmstúdióval, az alternatív univerzum alapjául valószínűleg az 1989-es Batman-film szolgálna. Azonfelül ha létrejön a megállapodás, a denevér-szerep nem csupán a Flash-filmre szólna, az idősebb Bruce később más DC-s produkciókban is feltűnne egyfajta Nick Fury-féle mentori szerepben, hogy segítse a fiatalabb szuperhősöket.

Persze még nincs eldőlve, hogy a színész valóban visszatér-e Batman szerepéhez, és joggal merülhet fel a kérdés is, ha Keaton visszatér Bruce Wayne-ként, miként tud majd eleget tenni további kötelezettségeinkek (Venom 2, Morbius). Erre jó eséllyel a Warner Bros. augusztus 22-re tervezett eseményén, a DC FanDome-on kapunk választ, ahol egyebek mellet megmutatkozik majd Matt Reeves The Batman-filmje, a James Gunn-féle Suicide Squad, a Wonder Woman 1984 és a Black Adam is.

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak