Kapcsolat

Film

Michael Keaton veheti át a stafétát Ben Afflecktől a DCEU-ban?

De ne véreset.

blank

blank

Tény, hogy a képregényfilmek soha korábban nem örvendtek akkora népszerűségnek, mint napjainkban. Ez javarészt a Disney / Marvel által elindított MCU-nak köszönhető, ami bár a 2008-as Vasember óta a trón abszolút egyeduralkódói szerepében tetszeleg, azért a Warner Bros. / DC Films-nek sincs mit szégyellnie – egyes produktumok minőségét, no meg a Joss Whedon-féle (Bosszúállók) Az Igazság Ligáját leszámítva –, a Prime Video The Boys szuperhős-szatírájáról már nem is beszélve, amely Garth Ennis és Darick Robertson azonos című képregénysorozatán alapul. A jelen három nagyágyújából kétségkívül a középső delikvens birtokolja a “legmegosztóbb” címet, a jövőben ez viszont könnyen megváltozhat a stúdió(k) grandiózus terveinek köszönhetően. Ez többek közt évi négy mozifilmet foglal magába; a DCEU fél-rebootolását, amelyet egy multiverzum megnyitásával szeretnének meglépni a 2022-re kitűzött, önálló The Flash film keretében (a jelen produkciók közül előreláthatólag a Gal Gadot által alakított Wonder Woman és a Jason Momoa-féle Aquaman marad a filmverzum része); illetve egy, a DCEU-tól teljesen új idősík megteremtését.

Az utóbbit a Robert Pattinson (Alkonyat) főszereplésével készülő, forradalmi technológiára alapozott The Batman, no meg az annak spin-off sorozataként érkező Gotham Central képviseli majd. Igen ám, ezáltal a DCEU-ban viszont mindig akad egy megüresedett hely Ben Affleck (Az Argo-akció) távozásával, aki már csak egyetlenegyszer fog visszatérni a jelmezes igazságosztó szerepéhez, helyét pedig Tim Burton egykori denevérembere, Michael Keaton (Pókember: Hazatérés) veheti át. Korábban úgy szólt a fáma, hogy az öreg bőregér a DC-filmek egyfajta Nick Furyként kerül majd képbe. Mindezt Brooks Barnes, a The New York Times egyik újságírója hozta nyilvánosságra a Twitteren, miután interjút készített Walter Hamada, a DC Films vezérigazgatójával arról, mik az elképzelései a Warnernek a hogyan továbbról. De mint kiderült, a cikket alaposan félreértelmeztük, és szó sincs olyanról, hogy Keaton Batmanje a jövőbeli fiatal(abb) szuperhősök mentora lenne. Ugyanakkor mindez még mindig nem zárja ki azt, hogy a ’80-as évek végi, ’90-es eleji denevér kizárólag egyetlen filmben bukkanna fel, erre pedig maga Barnes is rámutatott magyarázatával, ami szerint egyelőre nincs tervben a multiverzum és a párhuzamos idősíkok összeturmixolása, és Pattinson mellett igenis lesz egy másik Batman is a filmvásznon.

Na persze amennyiben Keaton lesz az a bizonyos másik és a THR korábbi értesülései is valamennyire helytállóak még, nem önálló DCEU-s Batman filmekre érdemes számítani, hanem olyan mellékszereplésekre, mint amit a The Flash is ígér, csak – mint kiderült – ez a Batman nem a DC filmes univerzumának nagyörege lesz.

Ti örülnétek, ha az 1989-es Batman és annak ’92-ben jött, Batman visszatér című folytatásának címszereplője venné át Ben Affleck helyét a DCEU-ban?

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak