Kapcsolat

Gaming

Mindenki nyugodjon le… már készülnek a “jövő The Last of Us-ai” a Naughty Dog műhelyében

Füstölög is a teóriagyár kéménye.

blank

blank

Az utóbbi hetekben, hónapokban sajnos videójáték-fronton is inkább szomorú híreket kaptunk, hiszen több játékról – köztük a Returnalról, a Hogwarts Legacyről, valamint a The Lord of the Rings: Gollumról – is kiderült, hogy a fejlesztők hónapokkal, rosszabb esetben egész évvel voltak kénytelenek elhalasztani a megjelenését, sőt, olyan is akad, amelyet határozatlan időre satíroztak ki a naptárból. Na persze érkeztek azért pozitív bejelentések is, például a nemrégiben megrendezett Nintendo Direct keretében belengetett újdonságok, valamint egy új, erősen a Valve-féle Left 4 Dead-et idéző Aliens játék, a legendás first-person shooter felújításról és a várva várt PC-port leleplezésről már nem is beszélve. És máris itt a következő evangélium, a Naughty Dog ugyanis az eget rengetően sikeres The Last of Us Part II után újabb fá(k)ba vágta a fejszéjét, amit a január közepén közzétett álláshirdetés után most egy Twitter-poszt is megerősített.

A bejegyzésben Neil Druckmann, a zombis program rendezője arról ír, hogy bár a rajongók folyamatosan a jövőbeli tervekről faggatják őt, egyelőre nem mondhat semmit és türelmet kér a jónéptől. Azt ugyanakkor megerősíti, hogy számos érdekfeszítő dolog áll fejlesztés alatt, és már alig várják, hogy többet is elárulhassanak róla, amit meg is tesznek a megfelelő időben.

A játékosok tehát örülhetnek, kérdés azonban, hogy Druckmann konkrétan mire gondolhatott. A tweet alatti kommentekben számtalan teória látott napvilágot: volt, aki a The Last of Us Part III-at kezdte el vizionálni, ami ebben a szakaszban nem túl valószínű, másnál az Uncharted 5 reménycsillaga csillant fel, valamint többen a Jak and Daxter negyedik részével, esetleg klasszikus etapok remakeje kapcsán váltak bizakodóvá. Mivel Druckmann egyértelműen elárulta, hogy több projekt is készül a stúdió műhelyében, így szinte biztosra vehetjük, hogy nem mind feltétlenül egy vadiúj IP-t takar, de legyen bárhogyan is, a Naughty Dogot ismerve kétségkívül ütős programok fognak lejönni a Santa Monica-i stúdió futószalagjáról. A legnagyobb kérdés csak az: mikor?


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak