Kapcsolat

Gaming

Mobilokra készül a legújabb A Gyűrűk Ura-játék, ahol akár a másik térfelet is választhatjuk

Középfölde hívásának nem lehet ellenállni.

blank

blank

A 2000-es, és a 2010-es évek után ebben az évtizedben sem maradunk A Gyűrűk Ura-tartalom nélkül, hiszen a J.R.R. Tolkien által megteremtett, szerteágazó univerzum még mindig kedvelt témája a filmeseknek (olyannyira, hogy még a Star Warst is megihlette), illetve a videojátékiparnak is. Előbbiben gőzerővel készül az Amazon méregdrága sorozata (az első évad 2022. szeptember 2-án indul), utóbbiban viszont nem kell ilyen sokat várnunk, hogy újra átélhessük Középfölde semmihez sem fogható hangulatát. A legújabb játék ezúttal mobilokra készül, egyik különlegessége pedig az lesz, hogy akár a másik térfelet is választhatjuk, azaz a gonosz zászlaja alatt is csatába indulhatunk.

A játék címe The Lord of the Rings: Rise to War lesz, és a kínai NetEase Games fejleszti a Blizzarddal és a Warner Bros. Interactive Entertainmenttel közösen. Műfaját tekintve stratégiai játék, amely bőven merít Tolkien könyveiből és Peter Jackson trilógiájából is, ennek megfelelően a cselekménye Középfölde Harmadkorában játszódik, és olyan híres karakterek köszönnek vissza benne, mint Aragorn vagy Elrond. A hangsúly itt is természetesen az Egy gyűrű keresésén lesz, és ahogy említettük, a választás során akár a gonosz frakció mellett is dönthetünk, amellyel hadseregünket építve hódíthatunk meg (vagy vereség esetén veszíthetünk el) területeket. A játék szezonokra oszlik, amelyek végén az a csapat nyer, amelynek sikerül elfoglalnia Dol Guldur-t.

A The Lord of the Rings: Rise to War szeptember 23-án érkezik, de már él az előregisztráció iOS-en és Androidon, amelyet itt van lehetőségetek megtenni. Ezután pedig azt is eldönthetitek, melyik oldalra álltok, csatlakozhattok többek között Gondorhoz, Rohanhoz, de éppenséggel Mordorhoz is. A Gyűrűk Ura-programok sora pedig ezzel nem ér véget, 2022-ben érkezik ugyanis az idénre tervezett The Lord of the Rings-Gollum, amelyben Szméagol (avagy Gollam) szemszögéből is átélhetjük az eseményeket.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak