Kapcsolat

Gaming

Most először nyerhetünk bepillantást a Silent Hill alkotójának új horrorjátékába

A jelek szerint nagyon bájos lesz ez is…

blank

blank

Aki nagyjából ismeri, netalántán egyenesen rajong a klasszikus Silent Hill játékokért, annak talán nem kell kell tüzetesebben bemutatni Keiichiro Toyama urat. Igaz, maga már az első felvonást követve szakított az eredeti fejlesztő Konamival, hogy átmenjen a Sony Japan Studiohoz, ahol aztán olyan címeken dolgozott, mint Siren és Gravity Rush. Húsz év után pedig végül úgy döntött, hogy a Sony belsős stúdiójából is kilép, hogy megalapítsa saját műhelyét Bokeh Game Studio néven, oldalán Kazunobu Satoval (The Last Guardian, Puppeteer) és Junya Okurával (Gravity Rush). És bár az még kicsit odébb van, hogy a trió elkezdhesse szüretelni közös munkája gyümölcsét, a projekt azonban kétségkívül remekül halad, olyannyira, hogy már az első vázlataikat is hajlandóak voltak közszemlére tenni.

Az egyelőre még cím nélküli horrorjáték kapcsán Toyama egyelőre csupán annyit árult el a minap megosztott promóciós videóban, hogy “Meglátásom szerint a fenekestül felforgatott hétköznapi élet is egyfajta horror. Ahelyett, hogy ijesztő dolgokat mutatnánk, megkérdőjelezzük a világban elfoglalt helyünket és a tényt, hogy békében élünk. Szeretném ezt megtenni a következő játékom központi témájának”. Ám ahelyett, hogy a tiszta horrorra fókuszálna, inkább a stílus egyes elemeit őrizné meg amellett, hogy a manapság népszerű ‘death game’ képregényekből merít ihletet. Nyugati nézőként itt említhetjük a Netfilx-féle Alice in Borderlandet, ami az azonos című alkotás adaptációja, melyben a szereplők egy látszólag alternatív Tokióban találják magukat, ahol nap mint nap halálos kihívásokkal kell szembenézniük.

A dolgok jelen állása szerint Toyamáék projektje legkorábban 2023-ban érhet révbe, ami a tervek szerint PC-re és “minden lehetséges platformra” megjelenik majd.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak