Kapcsolat

Másvilág

Most már biztos, hogy perelik a CD Projekt Redet a Cyberpunk 2077 miatt

Szinte biztos volt.

blank

blank

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, nem volt elég, hogy a Cyberpunk 2077 meglehetősen vegyes megítélésű rajtja mellett a lengyel CD Projekt Red részvényei zuhanórepülésbe kezdtek, de több befektető is hangot adott nemtetszésének, sőt egyesek még mindenféle perekkel is fenyegetőzni kezdtek. A legnagyobb visszhangot egy szintén lengyel ügyvédi iroda keltette, valamint szóba jött általuk egy New York-i székhelyű hivatal, a Rose Ügyvédi Iroda is. Az utóbbiak ugyan sokkalta jobban meglapultak papírkötegeik mögött, mint másodszomszédaink, de az első jogi lépést mégis ők cselekedték meg elsőként.

A hivatalos sajtóközlemény szerint a vád nem más, mint hogy a CD Projekt hamis és / vagy félrevezető nyilatkozatokat tett a Cyberpunk 2077 technikai állapotát illetően, ezáltal pedig anyagi kárt okoztak számtalan felhasználónak és befektetőnek – ezt ráadásul még maguk a fejlesztők is elismerték. És bár hiába a vörösek igyekezete – az 1.06-os frissítéssel már most ég és föld a játék a leköszönő generációs konzolokon a december 10-én megérkezett változathoz képest –, az irodát ez nem különösebben hatotta meg, szépen a CD Projekt nyakába varrták minden bánatukat. Ha pedig ez nem lenne elég, a lengyel irodában is erősen fontolgatják, a tengerentúliak módszeréhez folyamodjanak-e vagy sem.

Hogy a The Witcher 3: Wild Hunt testvéreként említhető produktum kirobbantotta bosszúskodás végül hová vezet, az most még nem tudható, mi mindenesetre reméljük, a CD Projekt Red-nek sikerül kimásznia a gödörből, ugyanis ha még több befektető próbál meg revansot venni a Cyberpunk 2077 optimalizálatlansága okán, az akár a stúdió bezárásához is vezethet.

A Cyberpunk 2077 december 10-én, helyi idő szerint hajnali 1 órakor jelent meg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra, de a visszafelé kompatibilitásnak köszönhetően természetesen az újgenerációs masinákon is játszható, illetve a közeljövőben egy ingyenes frissítés keretében érkezik majd a PlayStation 5 és Series X / S változat is.

blank


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak